CHP kanalında devlet düşmanlığı

HDP'den seçilip TİP'e geçen Ahmet Şık, CHP'nin kanalı Halk Tv'de, “Bu ülkede devlet düşmanı olmak meşrudur” dedi. Depremzedelerin acısını umursamayan Şık, devlete isyan çağrısı yaptı. Şık daha önce de “Devlet seri cinayetler işleyen bir katil” demişti.

HABER MERKEZİ

Türkiye, büyük acı için seferber olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'oy yağmacılığı', İYİ Parti (İP) Genel Başkanı Meral Akşener ile yardımcısı Koray Aydın ise 'seçim hesabı' yapmıştı. İki skandalın yankıları sürerken, TİP Milletvekili Ahmet Şık, bir kez daha devlet düşmanlığı ile sahneye çıktı.

ALÇAKÇA SÖZLER

Şık, CHP'nin kanalı Halk TV'de devletin 10 ili vuran afet bölgesindeki halkını gözetmediğini iddia etti. Şık, "Devlet vatandaşını yurttaşını koruyup kollamak gözetmek ve yaşatmak için var olan bir mekanizmadır. Bu kadar kutsallaştırılan devlet anlayışının mantığı yanlış. Herkes bunu bir sorgulasın" dedi. Milleti devlete isyan etmeye çağıran Şık, "Ve son olarak şunu söyleyeceğim. Bakın buradaki tablodan sonra herkes şunu kafasına kazıyabilir. Bu ülkede böyle bir devletin düşmanı olmak haktır ve meşrudur. Bu kadar net her şey" dedi.

TERÖRİSTLERİ AKLAMIŞTI

Ahmet Şık, 31 Mart 2015'te savcı Mehmet Selim Kiraz'ı makamında rehin alarak şehit eden DHKP-C'li teröristleri aklamaya çalışmıştı. FETÖ firasisi Can Dündar'ın yönetimindeki Cumhuriyet gazetesi Şık'ın, o dönem Savcı Kiraz'ı hunharca şehit eden teröristlerle öldürülmeden yarım saat önce gerçekleştirdiği görüşmeyi "Bu eylem mecbur bırakıldığımız yöntem" ifadeleriyle yayınlamıştı. Şık, 18 Şubat 2016 yılında da "ABD ve AB'nin cihatçı teröre karşı müttefikimiz dedikleri PYD'nin terör örgütü olduğunu kanıtlamaya çalışanlar olağan şüpheli olmaz mı" sözleri ile de terör örgütü PKK/PYD'yi aklayamaya çalışmıştı.

DEVLETE 'KATİL' DEMİŞTİ

Şık, 7 Ağustos 2021'de ise "Evet, bu devlet katil! Ve evet bu devleti yıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Gelen tepkilerin ardından da "Devlet, katil sözlerim nedeniyle yargılanacaksam eksik tespit yaptığı için olmalı. Devlet seri cinayetler işleten bir katildir" ifadelerini kullanmıştı.