CHP-İP ittifakında köprüler atıldı ''İttifak seçim sonrası bitti''

Kılıçdaroğlu, İP'in seçime tek başına girme kararıyla ilgili “İttifak seçimden sonra zaten bitti” dedi. İP'li Kavuncu ise gerilimi artırdı: “Artık birilerine seçim kazandırma ya da kaybettirme stratejimiz yok.”

Akşam Gazetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti (İP) Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerine yönelik açıklamasını şöyle değerlendirdi: "Bir siyasi parti diyor ki, 'Biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz.' Saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten kurduğumuz ittifak bitti. Bunu daha önce de söyledik. İttifak seçim dönemlerinde olur."

BİR ARKADAŞ...

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığı konusunda ise şu ifadeleri kullandı: "Adaylıklarını ilan etmeleri için biz genel merkezimizde onlara gerekli yerleri tahsis ederiz. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra İstanbul'dan bir başka arkadaşımız var. O da bir mektup yazmış, 'Ben de genel merkeze adaylığım ilan edilebilir miyim' diye. Hemen yanıt verdik; 'Elbette genel merkezde adaylığınızı ilan edebilirsiniz' diye. Herkes özgürce genel başkan adayı olur, ondan sonra da özgürce yarışır. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecekler. Biz ona saygı gösteririz"

İP: CHP'NİN İLLERİNİ BİZ DAHA İYİ YÖNETİRİZ

İP Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin her ilde aday çıkarma kararını BBC Türkçe'ye değerlendirdi. İttifak yapılarak bir değişimin gerçekleşmediğini pratikte gördüklerini belirten Kavuncu, Kavuncu, "Bizim artık bugünden itibaren birilerine seçim kazandırma veya birilerine seçim kaybettirme gibi bir çalışmamız, bir amacımız olmayacak. Bizim tek odaklanacağımız nokta 'Kendimiz bu seçimi nasıl kazanırız?' olacak" dedi. İmamoğlu'nun 'İttifak şart' çıkışını da değerlendiren Kavuncu, böyle bir teklifi reddedeceklerini belirterek, "Genel İdare Kurulu'nda almış olduğu bir karar var ve bu net. Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU DIŞ POLİTİKA DERSİNE İYİ ÇALIŞMALI'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun G20 Zirvesi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi: "Kılıçdaroğlu yine cehalet dolu cümlelerle Cumhurbaşkanı'mıza saldırmış. Hiç anlamadığı konulara bir yenisini eklemiş. Mavi Vatan'a, Karabağ ve Suriye'den Libya'ya kadar bir dizi konuda dersini çalışması, sınavını vermesi gerekmektedir. G20'yi değerlendirebilmesi için kat etmesi gereken çok mesafe vardır."

SEZGİN TANRIKULU'NUN FEZLEKESİ HAZIR

Ankara Başsavcılığı, TSK'ya "15 köylüyü helikopterden attılar" iftirasını atan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırladığı fezlekeyi, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderdi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Tanrıkulu hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçları yönünden tanzim olunan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilmiştir" denildi.