CHP, HDP ve Demirtaş terör saldırısını 'PKK'sız kınadı!

Mersin'de polis evine PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına CHP ve HDP'den gelen kınamalarda terör örgütünün adının yer almaması dikkat çekti.

PKK'nın Mersin'de polis evine yaptığı terör saldırısına CHP ve HDP'den gelen kınamalarda terör örgütünün adının yer almaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yayınladığı mesajda, "Mersin'de polisevine yönelik alçakça düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; terörü bir kez daha lanetliyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pelvin Buldan ile Mithat Sancar da açıklamalarında, "Mersin'de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz" ifadelerini kullandı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum" dedi. Kılıçdaroğlu ile HDP'lilerin açıklamalarında PKK adının geçmemesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu ve HDP'liler, DEAŞ terör örgütünün saldırılarına ilişkin açıklamalarında DEAŞ, IŞİD gibi isim kullanmaya özen gösteriyor.