Çetenin boynu büküldü

İstanbul'da hastane çetesini soruşturan savcıyı makamında ölümle tehdit edenler ters kelepçeyle adliyeye sevk edildi, 5'i tutuklandı.

Yenidoğan çetesi soruşturmasını yürüten savcı Y.E.'yi 25 tutuklunun serbest bırakılması için ölümle tehdit eden şebekeye karar çıktı. 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan yeni doğan bebekleri ölüme terk ettiği ve devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı iddiasıyla aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 25 kişi tutuklanmıştı.

3 JANDARMA SERBEST

12 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan tutukluların serbest bırakılması için soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Y.E. makamında ölümle tehdit edilmişti. Savcıyı makamında tehdit etme anları kameraya takılan Mustafa Kemal Z. ile sanıkların avukatı Aylin A.'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli dün Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. 3 Jandarma görevlisinin ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Teknik ve fiziki takipte savcı Y.E.'nin odasına konulan kamera kayıtlarında kendisini eski müsteşar olarak tanıtan Mustafa Kemal Z. tehditler savurmuştu. Savcıyı çetenin ailesini öldüreceği yönünde tehdit eden Mustafa Z. bu planın, "Papa suikastı" gibi birçok olayı gerçekleştiren silahlı grup tarafından yapıldığını söylemişti. w Haber Merkezi

SUİKAST İÇİN 100 BİN DOLAR

Soruşturmada Cumhuriyet Savcısı Y.E.'ye suikast için tutulan tetikçi itirafçı oldu. İtirafçı ifadesinde savcıyı makamında tehdit eden Mustafa Kemal Z.'nin adliyeden birini vurması karşılığında kendisine 100 bin dolar teklif ettiğini söyledi. Mahkemede, itirafçı çetenin kendisine saldırı sırasında kullanılmak üzere sürücüsü ile birlikte bir motosiklet de ayarlayacağını söyledi.

273 YIL HAPİS İSTENDİ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 25'i tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan 725 sayfalık fezleke tamamlandı. Çete liderleri Doktor F.S. ve İ.G'nin ayrı ayrı 10 kez 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlarından toplam 273 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İKİ ÇETE DAHA ÇÖKERTİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-36 operasyonu kapsamında Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranan Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir'in bulunduğu örgütlere yönelik düzenlenen operasyonda 157 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonda, tabanca, pompalı tüfek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Yerlikaya, paylaşımında "Aziz milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalamaya devam edeceğiz." dedi.