Çete liderinden ABD'de yeni şer yuvası

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişiminde başarısız olan FETÖ, ABD'deki askeri üslere sızmaya devam ediyor. Örgüt en son okulunu Las Vegas'taki bir askeri üste açtı. 

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ABD'deki en son okulunu Las Vegas'taki bir askeri üste açtı. FETÖ'nün yeni okulu, dünyanın en büyük muharebe eğitim misyonuna sahip Nellis Hava Üssü'nde faaliyete başlayacak. 

ETKİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

"Coral Academy of Science Las Vegas" adıyla faaliyete geçen okulun açılış töreninde üssün komutanı Albay William Norton, okulun müdürü Ercan Aydoğan'a törenle okulun anahtarını teslim etti. Temmuz ayında FETÖ'ye devredilen Nellis üssündeki okulun 22 Ağustos'ta eğitimi başlayacak. FETÖ, ABD'deki açtığı okullarla  askerleri çocukları aracılığı ile etkisi altına almayı hedefliyor.

GÜLEN’E ÜST DÜZEY KORUMA 

5 yıldır FETÖ'nün ABD'deki okullarındaki yolsuzlukları araştıran ve "Öldüren Eğitim" (Killing Ed) adlı belgeseli yapan yönetmen Mark S. Hall, FETÖ'nün Türkiye gibi ABD için de yıpratıcı olduğunu, buna rağmen faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Hall, "Gülen, üst düzey devlet yetkilileri tarafından korunuyor olmalılar" dedi. 

AKŞAM ORTAYA ÇIKARMIŞTI 

AKŞAM, 2 Nisan 2016 tarihinde ‘ABD ÜSLERİNDE FETÖ OKULU’ başlığı ile manşetten FETÖ’nün ABD'deki askeri üslerde açtığı okullarla nasıl sızdığını gündeme getirmişti. FETÖ’nün ABD’nin en büyük hava kuvvetleri üslerinden Davis-Monthan’a sızdığının detayları verilmişti. FETÖ'nün askerleri çocukları aracılığı ile etkisi altına almayı hedeflemiş. 

Balkanlar'a eğitimle sızdı

Başta Arnavutluk ve Bosna Hersek olmak üzere birçok Batı Balkan ülkesinde, FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen kurum ve şirketler faaliyet gösterirken, örgüt, kamu kurumlarında da varlık göstermeye çalışıyor. Bulunduğu ülkelerde öncelikle eğitim alanında faaliyetlerini genişletmeye çalışan FETÖ'nün bu okullarda ü iş adamları ve siyasetçilerinin çocuklarına eğitim veren örgüt, böylece bu çevreleri etkisi altına almayı hedefliyor.