Cemal Zehir FETÖ ile mücadeleye dikkat çekti: 40 yıl hazırlanılan bir maşaydı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçerken milletin darbeye ve vesayete karşı şanlı direnişinin ruhu tüm yurtta yaşatılıyor. Hain darbe girişimini Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Zehir, AKŞAM TV'den Eda Cabul Işık'a değerlendirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçerken destansı 15 Temmuz direnişinin ruhu AKŞAM TV ekranlarında yaşatılıyor.

FETÖ'cülerin 15 Temmuz hain darbe girişimi, Başkan Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesinin ardından milletin iradesi ile bertaraf edildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Zehir, AKŞAM TV'nin Eda Cabul Işık'ın sorularını cevapladı.

"15 Temmuz'da Türkiye'yi teslim almak isteyen uluslararası emperyalistler kullanmış oldukları maşalarla ülkemizde çok ciddi operasyon yaptılar." diyen Zehir, "Tabi kullanılan bu maşa 40 yıl hazırlanılarak pişirilen bir maşaydı. Bunun neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurmay kadrosunun yüzde 81'ini ele geçirmişlerdi. Atılanlardan söylüyorum bunları. Daha önceki sempatizanları halen her yerde devam ediyor. Bittiği de söylenmiyor. Her zaman yeni operasyonlar yapmak zorunda kalıyoruz. Yani Türkiye'nin bütün kılcal damarlarına girmişler. Bu FETÖ operasyonu Batı uluslararası emperyalistlerle işbirliği yaparak tahta kurusu gibi her yere girmeyi hizmet kabul etmişler. Çok ciddi mücadeleler veriyoruz. FETÖ dışında da birçok örgütle birlikte çalışmış." ifadelerini kullandı.