Çekiciyle oto hırsızlığı

İstanbul Sarıyer'de hırsızlar sokak içerisinde park halinde bulunan lüks aracı önce çekiciyle alarak otoparka götürdü daha sonra da başka bir çekiciyle aracı otoparktan çaldı.

Olay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü meydana geldi. Hırsızlar ilk olarak park halinde bulunan lüks aracı çekiciyle alarak olay yerinden ayrıldı. Hırsızlar, çaldıkları aracı Kağıthane'de bir otoparkta götürdü. Aracın çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri, çekicinin Serhat K.'ye ait olduğu belirlendi. Hakan adında bir şahsın aradığını ve aracın çekilmesi gerektiğini söyledi. Polis ekipleri bu kez otopark sahibi Doğan D.'nin ifadesine başvurdu. Doğan D. de aracın olaydan bir gün sonra tekrar çekiciyle alındığını söyledi.

100 BİN LİRAYA SATMIŞLAR

Otopark sahibini arayan numara üzerinden yola çıkan polis, hattın "Aspirin" lakaplı Mehmet Nuri Ş.'ye ait olduğunu belirledi. Polis ekipleri, hırsızların çaldıkları aracı emniyette 2 adet suç kaydı olan Selim K.'ya ait başka bir çekiciye yükleyerek çaldıklarını belirledi. Doğan D., Serhat K. ve Selim K. gözaltına alındı. Polis otoparktan alınan aracın ise Sancaktepe'de bulunan bir otoparka bırakıldığını tespit etti. Aracı Umut S. ve Zeki K.'nin getirdiğini belirledi. Yakalanan Zeki K., aracı Metin D.'den 100 bin lira karşılığında satın aldığını söyledi.

İKİ HIRSIZ TUTUKLANDI

Polis, çalıntı aracı sattığı iddia edilen Metin D.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan Zeki K. ve Metin D., sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.