Çatlasalar da savaş uçağımızı yapacağız

Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı tatbikatında konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, “Hudut namustur” diyerek terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi: “Çatlasalar da patlasalar da savaş uçağımızı yapacağız, Kızılelma'yı da kullanacağız.”

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kars'ta düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023"ün fiili bölümü, aralarında yerli üretimlerin de olduğu silah ve sistemlerin hedefleri tam isabetle vurmasıyla tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Gülan de izlediği tatbikatın seçkin gözlemci günü faaliyetleri, taarruz harekatıyla başladı. 2113 personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, 651 farklı aracın yanı sıra 865 değişik cins ve çapta silah kullanıldı. Kamikaze mini İHA sistemi, mini İKA sistemi akrop ve komodo, kaideye monteli cirit, Togan ve Serçe 2 mini İHA, Serçe 3 mini İHA, KN12 keskin nişancı tüfeği ve birçok teçhizat ile sistem ilk kez kullanıldı. Tatbikatta, ASELSAN'ın geliştirdiği "Ateş İdare Bilgi Sistemleri" ile atış komutları kolayca hesaplanan hedefler tam isabet vuruldu, zırhlı tanksavar aracıyla CİRİT füze atışı yapıldı. Kar altındaki hedefler tam isabetle vuruldu. Tatbikat dün sona erdi.

17 ülkeden katılımcıyla düzenlenen, 189'u yabancı olmak üzere 2 bin 113 personelin yer aldığı, 43 değişik türde 651 araç, 28 farklı tür ve çapta 865 silah kullanılan tatbikat, zor şartlar altında gerçekleştirildi.

TEK HEDEF TERÖRİSTLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'ne katılarak açıklamalarda bulundu. "Terörle mücadele yurt içi ve sınır ötesinde devam etmektedir. Bu operasyonlar meşru müdafaa kapsamında yapılmaktadır. Operasyonlar en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" diyen Bakan Akar, "Hudut namustur anlayışıyla, en ileri teknoloji araçların kullanılmasıyla ve hudut birliklerimizin en ileri çapta takviyeleriyle hudutlarımız korunmaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bu durum çarpıtılıyor. Bu çarpıtmalara karşı uyanık olunması lazım. Yerli ve milli İHA'larımız SİHA'larımız, tanklarımız, helikopterlerimiz yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Çatlasalar da patlasalar da savaş uçağımızı da yapacağız. Yakında Kızılelma'yı da kullanmaya başlayacağız" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, arama kurtarma alanındaki uluslararası yarışmada birinci olan arama kurtarma köpeği Sıla ve Manas'la yakından ilgilendi.

KOMANDOLAR KARTOPU OYNADI

Terör örgütü PKK'nın gezdiği dağlarda Mehmetçik artık kartopu oynuyor. Kış tatbikatında olan komandolar, teröristlere ağır darbe indirilen bölgede verilen eğitimin ardından bir araya geldi, kartopu oynadı. Bu anlar sosyal medyada büyük beğeni topladı.