''Çantayı başkan verdi''

CHP'deki para sayma skandalıyla ilgili ‘şüpheli' sıfatıyla ifade veren Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel, Başkan Keskin'i işaret etti.

NESLİHAN KESKİN

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının alım sürecinde bir çanta dolu para götüren Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel ifade verdi. Öksel, çantayı Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in verdiğini açıkladı.

CHP'deki para kulelerine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturmada Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel'in şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Öksel, 2019 yerel seçimlerinden sonra kasım ayında istisnai memuriyet atama yoluyla Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in özel kalemi olarak işe başladığını söyledi. Bu görevinden yaklaşık 2 yıl sonra belediyede insan kaynakları müdürü pozisyonuna geçtiğini, halen ise Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını aktardı.

BAŞKAN'IN ŞAHSİ KONUSU

Öksel, görüntülerin çekildiği tarihte, belediye başkanının özel kalemi olarak görev yaptığını, başkan Keskin'in kendisini, avukatı Ergün Özer'in avukatlık ofisine çağırdığını ve görüntülerde yer alan çantayı verdiğini söyledi. Çantayı teslim aldığında içinde para olduğunu bildiğini ancak nereye ve ne amaçla götüreceğini bilmediğini iddia eden Öksel, "olayı belediye başkanının kendi şahsi konusu" olarak bildiğini, bu nedenle çantayı teslim aldığını belirtti.

AMACINI BİLMİYORDUM

Öksel şu ifadeleri verdi: "Avukatın ofisine gittiğimde görüntülerde benim elimde bulunan çantayı bana verdi. Çantayı avukatın makam odasında bana verdiği sırada odada ben, Muammer Keskin ve avukat Ergün Özer vardı, başka birisi yoktu. Başkan, sadece 'Belirtilen ofise götür, teslim et' dedi. Ben çantayı aldığımda içinde para olduğunu biliyordum ancak parayı nereye götüreceğimi, götürme amacımı bilmiyordum. Çanta ile birlikte bana şu anda hatırlayamadığım bir adres verdi ve çantayı oraya götürmemi istedi. Ben de çantayı alarak tek başıma görüntülerin çekildiği Avukat Gökhan Taşkapan'ın ofisine gittim. Ben de amirimin verdiği talimata uyarak çantayı götürdüm."

'TAMAM SORUN YOK'

Ofise gittiğinde CHP İl Başkan Yardımcısı olan Özgür Nas ve il başkanının basın danışmanı olan Can Poyraz'ın olduğunu kaydeden Öksel, "Masa üzerinde para vardı ve paralar sayılıyordu. Ben de laptop çantası boyutunda bir çantanın içinden paraları çıkararak masanın üzerine bıraktım ve görüntülerde yer alan bir koltuğa oturdum. 'Bir sorun var mı?' diye sorduğumda onlar da 'Tamam sorun yok. Her şey yolunda' diye söylediler" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ ABB'DE MİLYARLIK VURGUN İDDİASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Başkent'teki aydınlatma direklerinin reklam amaçlı kullanımına ilişkin kiralama işlemlerinde 1 milyar TL'lik yolsuzluğunun sözleşmeleri ortaya çıktı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aydınlatma direklerindeki reklam panolarında direk tahsis ücreti almayarak ve usulsüz kullanımlar yoluyla Büyükşehir'in 1 milyar TL'ye yakın kamu zararına uğrattığı iddia edildi.