CHP'li Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında nereli? Canan Kaftancıoğlu kimdir tweeti nasıl?

Canan Kaftancıoğlu kimdir? CHP İstanbul İl Başkan Adayı Canan Kaftancıoğlu kaç yaşında, nereli? CHP İstanbul İl Başkanlığı için yapılan seçimde, resmi olmayan ilk sonuçlara göre Canan Kaftancıoğlu seçimi kazandı. Bunun ardından Canan Kaftancıoğlu kimdir sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Canan Kaftancıoğlu, 1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığı ve kurultay delegeliği seçimleri Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Canan Kaftancıoğlu, “Ben İstanbul’u, haramilerin saltanatından kurtarmaya adayım. Yıllardır süren kadın mücadelesinin sonucu olarak, Türkiye’nin en büyük örgütünün başkanı olmaya adayım.” diye konuştu. CHP’nin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun, 15 Temmuz’da darbeyi durduran halka hakaretler yağdıran, terör örgütlerini öven, Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretler eden skandal tweetleri ortaya çıktı. CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle, terör örgütleri 'PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yapmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak' ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından soruşturma açıldı.

Canan Kaftancıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP İstanbul il başkan adayı Canan Kaftancıoğlu resmi olmayan ilk sonuçlara göre seçimi kazandı. CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığı ve kurultay delegeliği seçimleri Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Canan Kaftancıoğlu, “Ben İstanbul’u, haramilerin saltanatından kurtarmaya adayım. Yıllardır süren kadın mücadelesinin sonucu olarak, Türkiye’nin en büyük örgütünün başkanı olmaya adayım.” diye konuştu. Canan Kaftancıoğlu, 1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle, terör örgütleri 'PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yapmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak' ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından soruşturma açıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na soruşturma

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle, terör örgütleri ''PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yapmak'', ''Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak'' ile ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlarından soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kaftancıoğlu'nun kendisine ait olduğu belirlenen Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu'nun yaptığı paylaşımlarda "terör örgütü PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yaptığı", "Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeler kullandığı" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, söz konusu paylaşımlar hakkında tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında, ''terör örgütü propagandası yapmak'', ''Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak'' ile ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

GERGİNLİKLER DE YAŞANDI

Yoğun katılımın olduğu kongrede yer yer gerginlikler de yaşandı. Kongre'de il delegelerin konuşma yaptığı sırada, bir konuşma da CHP İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Muhterem Aktaş yaptı. Aktaş'ın faaliyet raporu üzerine yaptığı konuşmanın protestolarla kesilmesi üzerine, Divan başkanı Aktaş'tan konuşmasını toparlamasını istedi. Aktaş, başkana “Daha başlamadım” yanıtını verdi. Bunun üzerine Divan Başkanı da “Faaliyet raporunda şerhiniz varsa konuşabilirsiniz, aksi halde konuşma hakkınız yok” deyince tartışmalara neden oldu.

Kurulan 6 sandıkta doğal delegelerle birlikte 654 delege oy kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar kapatıldı. Oy sayımına başlandı. Seçimde 328 oy alan aday kazanacak.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu.

Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır. İletişim yayınlarından Müge Tuzcuoğlu derlemesi “Roboski İstenmeyen Çocuklar” ve Um:Ag yayınlarından Eren Aysan derlemesi “Bir Eflatun Ölüm” isimli kitaplara yazı katkısı sunmuştur. Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesindedir.

2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Motorsiklet kullanmak ve seyahat etmekten hoşlanır. Halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kızı, Rocky isminde sahiplenilmiş dört ayaklı bir oğlu bulunmaktadır.

CHP’li başkandan skandal tweetler

CHP’nin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun, 15 Temmuz’da darbeyi durduran halka hakaretler yağdıran, terör örgütlerini öven, Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretler eden skandal tweetleri ortaya çıktı.

TAŞ ATMA FOTOĞRAFI TARTIŞMA YARATTI 

Canan Kaftancıoğlu’nun eşinin 2013 yılındaki 1 Mayıs olaylarında taş atan yüzü maskeli bir kadın göstericinin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıp ‘Yakaladım seni’ diye paylaşması dikkat çekti. Canan Kaftancıoğlu bu fotoğrafa “Yakaladın ihbar etme bari” diye yanıt vermiş. Fotoğrafla ilgili ulaştığımız CHP kaynakları o dönem Canan Kaftancıoğlu ile eşi arasında geçen bir şakalaşma olduğunu söyledi.

HDP’yi eleştirene öfke

PKK terörünün siyasi uzantısı HDP ile CHP arasındaki ittifakı eleştirenlere Kaftancıoğlu’nun ağır hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı. Kaftancıoğlu attığı tweet’te “CHP’yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler, yol doğru yol, ona bak sen” diyor. Kaftancıoğlu terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’yi destekleyen şu tweetler’i  de atmış: 

 “Kürtler Gezi’de yok şunu yapmış, bunu yapmış. Bahane bulma sen. Kobane’de ne yapıyorsun nasıl davranıyorsun ona bak” 

Cumhurbaşkanı’na ağır hakaret

Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çok ağır hakaretler ettiği de ortaya çıktı. Kaftancıoğlu, “Tayyip Erdoğan nerdesin, Allah belanı versin. Şimdiki sloganımız da bu” şeklinde tweetleri ortaya çıktı.

SKANDAL ‘SOYKIRIM’ TWEETİ

Canan Kaftancıoğlu Ermeni Soykırımı iddialarını kabul eden bir tweet de atmış. Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012 tarihli gönderisinde “Tarihte Bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19:15’te Taksim’de” ifadelerini kullanıyor. 

EŞİNDEN DOMUZ ZİYAFETİ

Partisinin, açıktan açığa HDP’yle işbirliğini avunan CHP’lilerden olan Canan Kaftancıoğlu’nun, 15 Temmuz’da darbeyi durduran sivillere terörist muamelesi yapmanın ve HDP’yle işbirliğini eleştirenlere ‘gerzek’ demenin yanı sıra oldukça farklı özellikleri bulunuyor. Kaftancıoğlu’nun, eşi Ali Naki Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı yemek tabağı fotoğrafının altına  “7 dakika önce bu tabakta ¼ domuz vardı” ifadesi, Kaftancıoğlu ailesinin milli değerlere ne denli uzak olduğunu gözler önüne seriyor.