Canan Kaftancıoğlu destekli eylemde dikkat çeken MLKP detayı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ‘örgütlü' katılım çağrısı yaptığı Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin öğrenci olmadığını, bazılarının terör örgütü MLKP ile irtibatının tespit edildi. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Kaftancıoğlu'nun 2013'te MLKP terör örgütü kurucularından Hasan Ocak için yaptığı paylaşımı hatırlattı.

AKSAM.COM.TR

Başkan Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı sözde eylem yapan öğrencilere, CHP'den destek gelmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ‘örgütlü dayanışma’ çağrısında bulunduğu eylemlerde ‘Katil polis’ sloganı atıldı ve terör örgütlerine ait marşlar okundu.   

Bugün İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi'ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15'inin öğrenci olmadığını, bazılarının terör örgütü MLKP ile irtibatının tespit edildiğini açıkladı.

CHP’nin destek verdiği eyleme MLKP’lilerin yoğun katılımı akıllara Kaftancıoğlu'nun 2013’te yaptığı MLKP paylaşımını getirdi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Kaftancıoğlu’nun "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!" paylaşımına dikkat çekti.

Hasan Ocak Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) terör örgütü kurucularından ve örgüt içinde ‘komutan’ olarak biliniyor.

KAFTANCIOĞLU'NDAN "TEHLİKELİ" ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma çağrısında bulunmuştu. Eylem yapan öğrencilerin Whatsapp üzerinden yönlendirildikleri de ortaya çıkmış ve gizli yazışmalarda öğrencilere sokakları savaş alanına çevirirken almaları gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunulduğu dikkat çekmişti.

'KATİL POLİS' SLOGANINA TEPKİLER SÜRÜYOR

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto gerekçesiyle toplanan bir grubun terör örgütü marşı söyleyip "katil polis" sloganları atması tepki çekti.

Gösteride gruptakiler, "Katil polis üniversiteden defol" sloganı atarak, terör örgütüne ait marşlar eşliğinde halay çekmişti.

Protesto sırasında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 28 şüphelinin yakalanması amacıyla düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı.