Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi! İstanbul'da da hissedildi

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) depremin merkez üssü ve derinliğine ilişkin detayları açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sırasında Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, korkudan ikinci kattan atlayan ve ağır yaralanan vatandaşın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki sarsıntının 10,44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

İŞTE DEPREM ANINA İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı depreme ilişkin "An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

MURAT KURUM'DAN İLK MESAJ

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı, İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin "Geçmiş olsun Marmara. Geçmiş olsun İstanbul. Allah ülkemizi, İstanbul'umuzu daha büyüğünden korusun. Depreme karşı hazırlığımızı sürdürmemiz, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Doğru adımları atarsak endişeye yer yok. Tedbir alıp, depremle yaşamayı öğreneceğiz." mesajını paylaştı.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN ÇANAKKALE'DE MEYDANA GELEN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin İstanbul'da da hissedildiğini, kentte şu ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

Vali Gül, saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup, şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE VALİSİ İLHAMİ AKTAŞ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 4.9'luk deprem sonrası ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyledi.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaş, "Kısa süreli bir sarsıntı oldu. Şu anda dışarıda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaş, "Kısa süreli bir sarsıntı oldu. Şu anda dışarıda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

KORKUDAN İKİNCİ KATTAN ATLAYAN VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Koca "Bu akşam Çanakkale Yenice'de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun." açıklamasında bulundu.