Çanakkale Zaferi kutlama tarihi ne zaman? Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin kaçıncı yıldönümü kutlanacak?

Çanakkale Zaferi ülkemiz tarihini ilgilendiren en önemli olaylardan birisidir. Çanakkale Zaferi her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacağı tarih merakla beklenmektedir. Peki Çanakkale Zaferi'nin tarihi nedir? 2021 Yılı bu zaferi kaçıncı yıldönümü, kutlanacak?

Şanlı tarihimizin en önemli anlarından birisi olan Çanakkale Zaferi'in yıldönümü için geri sayım başladı. 1.Dünya Savaşı sırasında en zor şartlarda bütün Dünya'ya karşı yenilmez gücünü göstermiş, itilaf devletlerine karşı olan mücadelesinde Kurtuluş Savaşı için cephede aldığı zaferle itilaf devletlerine karşı mücadelesinde önemli bir zafer kazanmıştır. Peki Çanakkale Zaferi'nin tarihi nedir? Bu yıl kaçıncı yıldönümü, ne zaman kutlanacak?

Dünya savaşlar tarihinde 18 mart Çanakkale Zaferi'nin önemi oldukça büyüktür. Türk milleti savaş esnasında mücadele içinde olduğu itilaf devletleri güçlerine harp esnasında bile insancıl oluşunu ve merhamet duygusunu tarihe kayıt etmiştir.

Her cephede ayrı mücadele gösteren Türk askeri dünyaya karşı aldığı zaferle haklı mücadelesini birkez daha göstermiştir. Tüm itilaf güçlerine Çanakkale'nin bir "anıtcephe" olduğunu gözler önüne sermiştir.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir. Her yıl düzenlenen 18 Mart Çanakkale Savaşı tarihin en büyük zaferlerinden biridir.

2021 ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN KAÇINCI YILDÖNÜMÜ?

Türk'ün gücünü dünyaya gösterdiği büyük zafer Çanakkale Zaferi'nin bu sene 18 Mart'ta 106. yılını kutlayacağız.

1915 ve 1916 yılları arasında süren ve yaklaşık 300.000 kahraman askerimizin şehit olduğu savaş büyük bir zaferle bitti.

Çanakkale cephesinde alınan zaferle tüm dünya dengelerini değiştirmiş, Dünya siyasi haritası yeniden şekillenmişti. Çanakkale Zaferi türklerin söz konusu bağımsızlık olunca neler yapabilceğini tekrar göstermiş, cephedeki mücadele aşkı ve özgürlüğe olan inancını ateşleyen bir cephe olmuştur.