Çanakkale Zaferi etkinliklerle anılıyor! İstiklal mücadelesini gençlerimize anlatmalıyız

Selçuklu Belediyesi, Çanakkale destanını düzenlediği etkinlikle yad ediyor. Başkan Pekyatırmacı, “Yüz yıl önce yaşanmış olan istiklal ve istikbal mücadelesinin değerini çok iyi bilmemiz ve gençlerimize bunu anlatmamız gerekiyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi gelecek nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak amacıyla 12-18 Mart tarihleri arasında Bir Destandır Çanakkale temasıyla anma etkinliği düzenliyor. Etkinliğin ilk gününde İstiklal Marşı'nın kabulü yıldönümü olması nedeniyle İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Mehmet Akif Ersoy'u anlatan yazma eserler ve taş plaklar ve Çanakkale Gezici Müzesi'nden oluşan serginin açılışıyla başladı. Açılışa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Hava Savunma Tugay Komutanı Yusuf Diker, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Selçuklu Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde Osman Küçüktopal isimli bir çocuk İstiklal Marşı'nı okudu.

30 BİN GENCİ TARİHE GÖTÜRDÜK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Bugün coğrafyamızda yaşadığımız, şahit olduğumuz olaylar bize istiklal ve istikbal mücadelesinin ne kadar önemli bir mücadele olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bizlerin de yüzyıl önce yaşanmış olan istiklal ve istikbal mücadelesinin değerini çok iyi bilmemiz ve gençlerimize çocuklarımıza bunu çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor" dedi. "Selçuklu Belediyesi olarak daha önce çok çalışmalara imza attık" diyen Başkan Pekyatırımcı, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce 2016 – 2018 dönemlerinde 30 bin gencimizi Çanakkale'ye götürdük ve Çanakkale muharebelerinin yaşandığı yarım adada o tarihi atmosferi yaşamalarını ve o duyguyu yaşamalarını temin etmiş olduk. Bugün de yine gençlerimizin hem milli şuurla yetişmeleri hem de bu mücadelelerin hangi şartlarda yaşandığını bilmeleri anlamında pek çok çalışmaya imza atıyoruz. Bugün de İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünü inşallah idrak edeceğiz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak İstiklal Marşımızın kabulü ve Çanakkale Zaferi ile ilgili bir programa imza atalım ve hem vatandaşlarımızın hem de gençlerimizin milli şuuru daha iyi hissetmeleri için kongre merkezimizde bir sergi hazırlığını yapmış olduk. Tüm vatandaşlarımız davetlidir. Tabi bugünden itibaren burada hem söyleşiler, hem tiyatro gösterileri hem de konserler icra edilecek."

'BİZE EMANET EDİLEN BU TOPRAKLARA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Selçuklu Belediyesi'nin İstiklal Marşı'nın 101. yıldönümü sebebiyle Selçuklu Kongre Merkezi'ni zamanın ruhuyla donattığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları söyledi: "Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla alındı. Bize emanet edilen bu toprakları da sonuna kadar korumak hepimizin vazifesi. Coğrafyamızda oldukça acı günlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Ukrayna'da bir savaş var dünyadaki savaşlara yeni bir savaş daha eklendi. Oradaki savaş görüntülerini acıyla izliyoruz. Bizim de ülkemizin milli manevi değerlerine sahip çıkarak barışı savunmamız gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasın ve çocuklar ten renklerine ve göz renklerine göre ayırt edilerek savaşın kurbanı olmasın. Çok şükür bu millet yüce bir millet 15 Temmuz gecesinde nasıl hep birlikte ayağa kalktık ve dimdik durarak İstiklal Marşımızı vatanımızı koruduysak bugün de aynısını yapacağız. Biz bu değerlerimizi unutmadan ülkemizi 20 yılda çok büyük ve güçlü bir ülke haline getiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde 2023, 2053 hedeflerimize aynı kararlılıkla yürümenin derdindeyiz. Hem Çanakkale'de hem Kurtuluş Savaşımızda şehit düşen bütün askerlerimize ve bugüne kadar vatanımız için can veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Başkan Pekyatırmacı ve protokol üyeleri Ozan Bodur ve Hayati İnanç söyleşilerini takip ettiler. Başkan Pekyatırmacı Hayati İnanç söyleşinin ardından Ozan Bodur ve Hayati İnanç'a teşekkür ederek hediye takdim etti.

DİN GÖREVLİLERİNDEN ÇANAKKALE TİYATROSU

Selçuklu Sanat Akademisi'nde eğitim alan din görevlileri Çanakkale anma haftasında sahne aldı. Çanakkale'de yaşanan hikayeleri tiyatro ile anlatan din görevlilerinin oyunu büyük beğeni aldı.

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'nde eğitim alan din görevlileri Çanakkale tiyatrosunda ilk kez sahne almanın da heyecanını yaşamış oldu. Din görevlilerinin sergilediği oyunlar seyircilerden de tam not aldı.

Din görevlilerinin profesyonel tiyatro ekibi gibi oyun sergilediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı döneminde o günün zor şartlarında bütün imkansızlıklara rağmen kanının son damlasına kadar vatan toprağı için mücadele ederek Çanakkale'de savaşanlar sayesinde bugün buradayız. Ben bugün bu oyunu izlerken önce profesyonel bir ekip çıktı arkasından din görevlileri gelecek diye bekledim. Demek ki hocalarımız önceden böyle bir kabiliyetleri vardı, bugün ortaya çıkmış oldu. Bu ilk oyun bundan sonra da yeni oyunları bekliyoruz inşallah" diye konuştu.

BEŞİKTEN MEZARA İLİM

Din görevlilerinin aldığı eğitimin önemine dikkat çeken Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, "Bizim büyüklerimiz her zaman bizlere nasihat verirken beşikten mezara kadar ilim tahsil edin derlerdi. Bunu bugün burada canlı olarak yaşıyoruz. Hocalarımızın burada bir şeyler öğrenip onu aynı zamanda bize aktarmış olmaları da bizi ayrıca mutlu etti. Ben katkılarından dolayı bu işin başından beri işin içinde olan başta Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. En büyük teşekkür de buradaki arkadaşlarımıza... Gerçekten medeni cesaret gösterip, burada bir şeyler öğrenip bunu da bize sergiledikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediyesi'nin 7 gün süreyle düzenlediği Çanakkale etkinliklerinin ikinci gününde "Çanakkale İrfan Türküleri" konseri seyirciyle buluştu.

TÜRKÜLER ÇANAKKALE İÇİN SÖYLENDİ

Selçuklu Belediyesi, Çanakkale'de destan yazan ecdadımızın verdiği mücadelenin gelecek nesillere aktarılması için tarihe bir not düştüğü "Bir Destandır Çanakkale" isimli programın ikinci gününde "Çanakkale İrfan Türküleri" konseri sahne aldı. Konser Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyeleriyle Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından icra edildi.

İSTİKBAL MÜCADELESİ BİTMEYECEK

Konserde sahne alan koro birbirinden güzel türkülerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Solo olarak da seslendirilen türküler büyük alkış aldı. Bir milletin varoluş mücadelesinde sanatın da büyük bir yer tuttuğuna dikkati çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinin zirveye ulaştığı bir destan. O yüzden hem kurtuluş mücadelemizde hem de Çanakkale savaşlarında kanının son damlasına kadar bu vatanın bu yurdun istiklali ve istikbali için mücadele etmiş bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu özgürlük ve istiklal, istikbal mücadelesi hiç bitmeyecek. Bugün coğrafyamızda gördüğümüz olaylar bize gösteriyor ki biz bu mücadelenin içinde olmalıyız. Mücadele sadece topla, tüfekle olmuyor. İşte böyle sanatla, müzikle, sanatsever dostlarımızla bu mücadeleyi inşallah devam ettireceğiz. Türkiye olarak da Türk milleti olarak da güçlü olacağız diyorum" diye konuştu.