Can Dündar'a kim neden saldırdı?

MİT tırlarıyla yargılanan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a mahkemede saldırı girişimi oldu. Peki Can Dündar'a kim niçin saldırdı?

MİT tırları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Mahkemenin karar için ara verdiği sırada adliye önündeki kalabalığın içinden üç el silah sesi duyuldu.

Can Dündar ve Erdem Gül MİT TIR'larına ait görüntüleri haberleştirdiği için yargılandığı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde Dündar'ı hedef alan silahlı saldırı düzenlendi. Dündar'ı hedef alarak iki el ateş eden saldırgan gözaltına alındı.

CAN DÜNDAR'IN SAĞLIK DURUMU

Olayda yara almayan Dündar'ın durumu iyi olduğu belirtilirken, kurşun NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı. Saldırganın Can Dündar'a "Vatan haini" diye seslendiği öğrenildi.

Saldırının ardından konuşan Can Dündar, "Kimdir, nedir bilmiyorum. Silahın bana yöneldiğini gördüm. Kim olduğunu bilmiyorum" dedi. 

Saldırıda hafif yaralanan Yağız Şenkal, ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

Can Dündar Kimdir?

16 Haziran 1961 Ankara doğumlu olan Can Dündar, gazeteci araştırmacı ve belgesel yapımcısıdır. Lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan Dündar, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgilir Fakültesi Basın Yayın Yüksel Okulu'ndan 1982 yılında mezun oldu. Can Dündar, 1986 yılında İngiltere London School of Journalism'den mezun oldu. Aralarında Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo olan birçok basın ve yayın kuruluşunda çalıştı. Meslek hayatı boyunca birçok tv ve gazete çalışmalarında yer alan Can Dündar, son olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunurken yapılan MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yürütülen soruşturmada tutuklandı. Daha sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.