Çamur enkazında kayıplar aranıyor

Kastamonu, Sinop ve Bartın, felaketin izlerini silmek için savaşıyor. Devletin tüm imkanlarını seferber ettiği afet bölgelerindeki acı bilanço giderek artarken, kayıp ihbarı yapılan 47 kişiyi bulmak için kurtarma faaliyetleri sürüyor.

Selin vurduğu afet bölgelerinde arama-kurtarma ve temizlik çalışmaları sürüyor. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde çöken binaların enkazında aramalar sürerken, ailelerin de umutlu bekleyişi devam ediyor. Selin getirdiği çamur ve balçıkla dolan cadde ve sokaklar ile işyerleri ve binaların bodrum katları temizleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da zaman zaman eşlik ettiği çalışmalara ilçe halkının yanında çevre il ve ilçelerden gelen gönüllüler de destek oldu.

47 KAYIP İHBARI VAR

Can kaybı ise her geçen gün biraz daha artıyor. AFAD'ın paylaştığı rakamlara göre, Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14, Bartın'da 1, toplam 77 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kayıp ihbarı verilen kişi sayısı ise 47 oldu. Öte yandan Bartın'dan 341, Kastamonu'dan 1480, Sinop'tan ise 560 kişi tahliye edildi.

Bozkurt'ta kayıp vatandaşlardan 8'ine kadavra köpeği "Negro" ulaştı. Bozkurt'ta bir yandan arama-kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da enkazlar kaldırılıyor

YARDIMLAR HELİKOPTERLE TAŞINIYOR

Kastamonu Bozkurt ile Sinop Ayancık'ın köylerine Kızılay tarafından hazırlanan yaşam malzemeleri, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı helikopterler tarafından ulaştırılıyor.

ARABALI VAPURLA TAHLİYE

Tatil için Sinop Türkeli'ne gelen ve köprülerin yıkılması nedeniyle ilçede mahsur kalan vata- daşlar, arabalı vapurla tahliye edildi. Ortalama 50 araç kapasitesine sahip arabalı vapur, yolcularını Kastamonu'nun İnebolu Limanı'na ulaştırdı.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜYDÜ

Bozkurt'ta kaybolan Aysel Erol'u (34) arama çalışmaları sürerken, çocukları Efe (9) ve Edanur (16) Demirel'in cansız bedenleri bulundu. Mehmet Erol (26), 2'nci evlilik yıldönümünde eşi Aysel Erol'u arama çalışmalarına katıldı.

HER KÖYE JENERATÖR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikleri kesik olan köylere helikopterle jeneratör ulaştırmaya devam ediyor. Dün de Bozkurt'a 3 kilometre uzaklıktaki Abana ilçesine 35, 40 ve 80 kilovatlık jeneratörler helikopterle ulaştırıldı.

HALK DA SEFERBER

Edirne'de gönüllüler bir araya geldi, afetzedeler için gıdadan giysiye, çocuk mamasından yorgan ve battaniyeye kadar yüzlerce koli hazırladı.

GÖNÜLLÜ OLUP GÜÇ KATTILAR

İstanbul'dan Bozkurt'a gelen 7 kişilik kadın sivil arama-kurtarma derneği ekibi çalışmalara destek veriyor. Ekip üyelerinden 1 çocuk annesi Meryem Gülbulak, Bozkurt'a Antalya yangınından geldiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Çünkü biz bunu bir gönül işi olarak yapıyoruz. Kadın arkadaşlarımız özellikle erkek arkadaşlarımızın hiçbir farkı yok. Yeri geliyor yoğun tempoda ağır işler, yeri geliyor hafif işler yapıyoruz. Bizi birleştiren gönül vererek yaptığımız bu iş."

ÇOCUKLUK ARKADAŞI ÇİFTİN ACI KADERİ

Bozkurt'ta, 8 katlı Ölçer Apartmanı'nın yıkılmasıyla kaybolan ikizlerin cansız bedenlerine ulaşıldı. İkiz evlatlarını kaybeden Arzu-Ramazan Yücel ile Reyhan-İzzet Özdoğan çiftlerinin çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi.

10 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olan ve 3 yıl önce yaz tatilini geçirmek için Ölçer Apartmanı'nda altlı üstlü daire satın alan çift, felakette ikizlerini kaybederek aynı kaderi paylaştı.

RUS EKİBİN CENAZELERİ VATANLARINA UĞURLANDI

Kahramanmaraş'ta önceki gün düşen yangın söndürme uçağında hayatlarını kaybeden 2'nci Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Kaptan Evgeni Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov törenle Rusya'ya uğurlandı. Törende konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, şunları söyledi: "Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Başta aileler olmak üzere Türk ve Rus milletlerine başsağlığı diliyorum."

KAHRAMAN ALEV SAVAŞÇILARINA GÖZYAŞLARIYLA VEDA

Pilot Serkan Mirzaoğlu memleketi Elazığ'dan son yolculuğuna uğurlandı. İmam-ı Azam Camii'ndeki törene çok sayıda vatandaş katıldı. Mirzaoğlu'nun cenazesi, vasiyeti üzerine 1 ay önce vefat eden babası Orhan Mirzaoğlu'nun yanına defnedildi.

Mersin'den uğurlanan Oğuz Avşar Aydın, Mut Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Pakdemirli, Aydın için babaevinde yapılan mevlit programına katıldı. Pakdemirli, ziyaret sırasında Başkan Erdoğan'ı aradı. Erdoğan, orman mühendisi Aydın'ın babasına başsağlığı diledi.

Emekli öğretmen olan Edip Uzunoğlu için Adana'da cenaze töreni düzenlendi. Ağıtların yakıldığı törende metanetini korumaya çalışan oğlu Osman Uzunoğlu, yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Uzunoğlu'nun cenazesi dualarla toprağa verildi.