Cuma namazı ne zaman kılınacak? Camiler ibadete ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası sosyalleşme takvimini açıkladı. Milyonlarca Müslüman'ın camilere olan hasretinin sona ereceğini işaret eden Erdoğan, kılınacak ilk Cuma namazının tarihini de duyurdu. Erdoğan, ''Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.'' dedi. Peki, Camiler ibadete ne zaman açılıyor? Cuma namazı ne zaman kılınacak? İşte o tarih...

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler ile birlikte camiler ibadete kapatılmıştı. Uzun süredir camiye hasret kalan kişilerin beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, kontrollü sosyalleşme planını da açıkladı. Peki, Camiler ne zaman açılacak? İşte Cuma namazının kılınacağı tarih...

CAMİLER İBADETE NE ZAMAN AÇILACAK?

Camiler ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Camilerin 29 Mayıs Cuma günü kılınacak Cuma namazıyla beraber açılacağını söyleyen Erdoğan: "29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek" ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞLARIMIZA SABIRLARI VE ANLAYIŞLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Yardımcısının koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumların iş birliğiyle hazırlanan normalleşme takvimini adım adım hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, bu çerçevede geçen hafta berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler ile giyim eşyası, ayakkabı, çanta, züccaciye ürünlerinin satıldığı yerlerin yeniden faaliyete geçtiğini hatırlattı.

Erdoğan, aradan geçen bir haftalık dönemde bazı illerdeki küçük sıkıntılar dışında genel olarak bu uygulamanın sorunsuz yürüdüğünün görüldüğünü belirtti.

Bir önceki hafta şehirler arası giriş çıkış yasağını kaldırdıkları 7 ile geçen hafta 9 ili daha ilave ettiklerini anımsatan Erdoğan, "Bu aynı zamanda hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması yapılan illerin sayısının da aynı ölçüde azalması anlamına gelmektedir. Halen 15 ilimizde cumartesi gününden beri devam eden ve yarın gece sona erecek olan sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Çay hasatı için diğer illerden Karadeniz'e gitmek isteyen vatandaşların, İçişleri Bakanlığından aldıkları izinlerle yarın gece sokağa çıkma sınırlamasının bitişiyle yola çıkabileceğini anlatan Erdoğan, böylece ülkenin önemli bir üretim kalemi olan çay hasatının sıkıntısız gerçekleşmesini sağlayacaklarını söyledi.