Camiden çıkanlara ateş açmışlar

Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri verilen emirleri anlattı: Sabah namazından çıkan 50-60 yaşlarında insanlara ateş açtılar. Bize ‘Halkı vurun yoksa kafanıza sıkarız’ dediler!

1

Kuleli Askeri Lisesi'ndeki erler, 15 Temmuz gecesi yaşanan dehşeti anlattı. Er Şafak Korkut “Polisleri görünce, 'terörist eylemi olabilir, bizi de en yakın birliğiz diye çıkarıyorlar' sandım. Halkı, 'terörist' diye düşündüm. Siyah bereli, bir yüzbaşı ve bir üsteğmen ileride halka nişan alıp ateş açıyordu. Sabah namazı camiden çıkan 50-60 yaşında insanlara öldürmek amacıyla ateş açtılar. O esnada tam önümüze bir araç geldi ve ben kaçtım. Gelen kişi yüzbaşıya saldırdı” dedi. 

‘KAFANIZA SIKARIM’ TEHDİDİ 

Korkut, “Yüzbaşı 'araca ateş açın' dedi. 20 yaşlarında bir genç, 'ne olur ateş etmeyin yaralı var' diye yalvardı. Bn ateş etmedim" dedi. Er Recep Özbakır ise "Yarbay Erdal Kılınç, 'Kalabalığa sıkın yoksa ben sizin kafanıza sıkarım' diyerek bizi tehdit etti” ifadesini kullandı.

'Askerleri size yem ettirmem'

Kısa dönem asker Nazım Usta ise  "Mühimmat almaya gitiğimizde Bölük Komutanı Samet Yüzbaşı’ya, Astsubay Kemal Vurgun, 'Siz kimden emir alıyorsunuz, siz 3-5 vatan haini emir almışsınız, ben bu askerleri yem ettirmem' dedi. Bölük komutanı da, 'askerler emrediyorum, benimle gelin' dedi. Birbirlerine silah çekildi. Kemal astsubay, 'benimle gelin' deyince onunla gittik. 'Dağılın' diye bir ses geldi. Oradan uzaklaşmaya başladık. Birbirimizi kaybettik. Sabaha kadar er gazinosuna gelerek bekledik. Kapıları kilitledik" dedi.