Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Emekçinin hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İstanbul'da bir fabrikada örgütlendikleri için 400 işçinin kovulduğunu anımsatarak, ''Haberini aldığımda oraya müdahale ettim. Onlara burada Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukunun geçtiğini anımsattım. Ertesi gün o sorun çözülmüştü. Hangi görüşten olduğunuza bakmam, ben emeğin örgütüne bakarım. Hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Bakanlığın 2022 yılı bütçesinin sunumunda yaptığı konuşma büyük alkış topladı.

İstanbul'da bir fabrikada örgütlendikleri için 400 işçinin kovulduğunu anımsatan Bilgin, Sendikaların durumu kendine haber vermesiyle fabrikaya müdahalede bulunduğunu söyledi.

"TANIMIYORUM DİYEN KARŞISINDA BİZİ BULUR"

Fabrikaya giderek Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuklarını hatırlattığını belirten Bilgin, "Yerli yabancı farketmez. Bu hukuku kimse tanımıyorum diyemez. Tanımıyorum diyende karşısında bizi bulur. İstanbul Valimizi aradım. 'Oranın CEO'suyla görüş burada Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukunun geçerli olduğunu ona hatırlat. Yoksa yarın işçilerle birlikte gelirim onun kapısına dikilirim. Ona o hukuku uygulatırım.' dedim. Ertesi gün o sorun çözüldü." dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE UYGULAMAYA SOKACAĞIZ"

"Hangi görüşten olduğunuza bakmam, ben emeğin örgütüne bakarım" diyen Bilgin, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım. İş yerlerinde sendika çok önemli ama sendikalaşmanın oranı hala düşük. Sendikalarımız o konuda yeterince netice elde edememişlerdir. Sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeler yapmak bizim görevimizdir. Biz ne yapacağız? Önümüzdeki dönemde bir bilinç oluşturmak için beyaz bayrak uygulamasını gerçekleştireceğim. Ne yapacağız? Bir yer örgütlüyse, toplu iş sözleşmesi varsa, hakları karşılanıyorsa, oraya ödül olarak sembolik olarak kolaylıklar getireceğiz. Beyaz bayrak üzerinde, 'burası düzgün ve örgütlü iş yeridir' önümüzdeki günlerde uygulamaya sokacağız."