Çalındı dediği tepsi belediyeden çıktı

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın, AK Parti tarafından çalındığını iddia ettiği heykelin tepsisini çocuklar kırmış. Tepsiyi belediye ekiplerinin tamir için söktüğü ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ

Bolu Belediyesi tarafından, İzzet Baysal Mahallesi'nde sulama kanalının üzeri kapatılarak yürüyüş yoluna çevrildi. Yola 22 adet heykel yerleştirildi. Alana Adile Naşit'in, Hababam Sınıfın'da canlandırdığı 'Hafize ana'nın elinde çay tepsisi heykeli de konuldu. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, heykelin elindeki çay tepsisinin çalındığını iddia etti.

HAKARETLER SAVURDU

Özcan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanal Yolu projemizde bulunan Adile Naşit heykelinin elindeki tepsi, birisinin bir yerine batmış ki çalmış. Geri zekalılar o çayları gerçek mi sandınız? Kamera görüntüleri var ve AK Parti binasında olduğundan şüphelenmiyor değilim. O tepsi ya güzellikle gelecek ya da ben getirtmesini bilirim" ifadelerini kullandı. Heykeldeki tepsinin akıbeti kısa sürede ortaya çıktı. Bolu Gazetesi'nden Caner Güngör'ün haberine göre, oyun oynayan çocuklar tepsideki birkaç bardağı kırdı. Durumu gören esnaf belediyeyi arayarak ihbarda bulundu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de tepsiyi alarak tamirat için Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne götürdü.

"EKİBİNDEN BİLE HABERİ YOK"

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de kendilerini suçlayan Özcan'a tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan Güner, "Şimdi tekrar soruyorum, geri zekalı kim? Müdürlerden haberi olmayan Belediye Başkanı kim? Hırsız kim? Cevap verme Tanju Özcan. Millet verecek az kaldı sabret. Aslında kaybolan tepsi değil. Heykelcikler için kaybolan Bolu'nun 22 milyonu" ifadelerini kullandı.