ByLock'tan yasak aşk itirafı 

FETÖ soruşturmasında psikolog Pınar Y. firari Ordu eski İl Emniyet Müdürü Kırmacı ile ByLock'la mesajlaştıklarını ve yasak aşk yaşadıklarını itiraf etti. 

İzmir'de yaşayan devlet memuru, bekar olan psikolog Pınar Y.'nin telefonunda ByLock tespit edildi. Yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, emniyet tarafından İzmir'de yakalanarak Ordu'ya getirilen Pınar Y.'nin savcılık tarafından ifadesi alındı. 

Arkadaşlarım tanıştırdı 

FETÖ'yle hiçbir bağlantısı olmadığını savunan Pınar Y., telefonuna ByLock'u halen FETÖ'den aranan ve firarda olan, Yunanistan'a kaçtığı belirlenen Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı'nın yüklediğini, kendisiyle yasak aşk yaşadıklarını itiraf etti. Pınar Y. savcılık ifadesinde, 2011'de üniversiteyi bitirdikten sonra Ordu'ya geldiği,  bir kamu kurumunda Ordu'da çalıştığı, yakın kız arkadaşlarının dönemin Ordu İl Emniyet Müdürü olan Hakan Kırmacı ile kendisini bir barda tanıştırdığını, daha sonra barda buluşmaya devam ettiklerini söyledi. Pınar Y. Mart 2014'te de akıllı cep telefonu aldığını belirterek, "Benim FETÖ ile alakam yok. İlk defa akıllı telefonum oldu, onunda kurulumunu Hakan yaptı" dedi.

Taciz mesajları atmış 

O zaman kendisi mesajlaşmak için ByLock yüklemiş. Oradan yazışalım diyordu. İlk mesajında bana iltifat, taciz mesajları gönderiyordu. Sonra arkadaş olduk, evime gidip geliyordu. İlişkimiz böylece sürdü. Viyana'ya gittik orada 9 gün kaldık. Beraber olduk, ilişkimiz de oldu, masrafları Hakan karşıladı. ByLock'tan 55 kez mesajlaştığı belirlenen Pınar Y., mesajları Hakan Kırmacı'ya yazdığını da kaydetti.