Büyükşen cinayetini JASAT timi aydınlattı... Kiralık katiller hedefi şaşırmış

Konya'da 3 yıl önce işlenen Büyükşen cinayetini JASAT timi aydınlattı. Çiftin komşusu Esra Taş'ın gönül ilişkisi nedeniyle sevgilisine para karşılığı tutturduğu iki kiralık katil adresi karıştırıp Büyükşen çiftini katletti. Soruşturmada 4 kişi tutuklandı, 2 katil aranıyor.

DHA

Konya'da 2018'de kar maskeli kişi, emekli nikah memuru Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'i evinde öldürdü, kızları Büşra Büyükşen'i de dipçik darbesiyle bayılttı. Genç kız ölü taklidiyle son anda kurtuldu, jandarmaya gidip olayı anlattı. Cinayet dosyası 8 ay önce yeniden ele alındı, 3 savcı görevlendirildi. Cinayeti aydınlatmak için JASAT timi kuruldu. Tim, Büyükşen çiftinin komşularından alacağı olan kişilerce adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimalini göz önünde bulundurularak Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş'ı teknik takibe aldı.

İNTİKAM UĞRUNA 2 CAN

Soruşturma kapsamında 13 Temmuz'da Başdemir, Taş ve işbirlikçileri Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Sorgulamada Esra Taş'ın, komşusu Hüseyin K.'nın eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Taş'ın, Hüseyin K.'nın, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, durumu yeni sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı belirlendi. Bunun üzerine Başdemir'in 2 kiralık katil tuttuğu ancak adresi karıştıran canilerin Büyükşen çiftini katlettiği ortaya çıktı. Başdemir ve Taş'a da aynı mahallede oturan Zeki ile kuzeni Mustafa Okşen'in yardım ettiği saptandı. Sorgulamanın ardından Abdullah Başdemir, Esra Taş, Zeki ve Mustafa Okşen tutuklandı. Kiralık 2 katil ise aranıyor.

JANDARMA TİMİNE SARILIP AĞLADI

Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen anne ve babasının cinayetini aydınlatan özel ekipteki jandarmaya sarılarak, "Cinayeti bu adamlar çözdü. Anne ve babamın katillerini bu adamlar yakaladı" diyerek ağladı.