Büyüklerimiz aşılanıyor

Sağlıkçıların ardından, huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile çalışan personelin aşılanmasına dün başlandı. 81 ildeki yaşlılara gerek evlerinde gerekse bakım merkezlerinde ilk dozları vuruldu.

Türkiye aşılamada ikinci aşamaya geçti. Huzurevleri ve yaşlı bakımevlerinde kalanlar ile burada çalışan personele aşı uygulaması dün başladı. İstanbul Darülaceze Müdürlüğü sakinlerine de dün ilk doz aşı yapıldı. 700 kişinin yaşadığı Kayışdağı’ndaki yerleşkede, 615 kişiye aşı yapılması planlandı. Darülaceze Müdürü Oktay Özten şöyle konuştu: “9 sitemizde aşı odaları oluşturduk. Her birinde doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız bulunuyor. Yoğun bakım ünitelerimiz de hazır.”

AMBULANS KAPIDA BEKLİYOR

“Herhangi bir reaksiyona karşı teyakkuzdayız. Ambulanslarımız kapının önünde bekliyor.” 2017’den bu yana Darülaceze’de yaşayan 70 yaşındaki Safiye Kocabıyık, “Allah’ın izniyle sağlığımızı sıhhatimizi istiyoruz. Ağrı sızı olmadı. İnşallah bundan sonra da bir şey olmaz” dedi. Çok mutlu olduğunu dile getiren 80 yaşındaki Ayhan Uysal “İyiyim, bir etkisi olmadı” diye konuştu. 

SAĞLIK ORDUSUNUN İLK DOZU BİTİYOR 

Kovid-19 aşılamasının altıncı gününde ilk doz aşı yapılan sağlık çalışanı sayısı 950 bini geçti. Ankara Şehir Hastanesi’ndeki 130 aşı uygulama odasında, kendilerine aşı hakkı tanımlanan ve randevu verilen sağlık görevlileri dün de aşılanmaya devam etti. Aşı yaptıran Hemşire İpek Kara “Artık daha rahat çalışacağım” dedi. 

SAĞLIKÇILARIN İZİN VE EMEKLİLİK YASAĞI KALKTI 

Sağlık Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelgeyle sağlık çalışanlarının izin kısıtlaması kaldırıldı. Buna göre, sağlık personeline, hizmetleri aksatmayacak şekilde yıllık ve ücretsiz izin verilebilecek. Emeklilik talebinde bulunan personelin işlemleri yapılacak.

90 YAŞ ÜSTÜNE EVDE UYGULAMA 

90 yaş üzeri vatandaşların evlerinde aşılanması için 81 ilde çalışma başlatıldı. Ankara Gölbaşı Aşı Uygulama Ekibi, ilk olarak 95 yaşındaki Rabia Yurtseven‘i daha sonra 91 yaşındaki Zeliha Tura ve 97 yaşındaki Mehmet Buyraz’ı evinde aşıladı. Vatandaşlar, ekiplerin evlerine gelerek aşı yapmasından büyük mutluluk duydu.