Büyük lezzet seferi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Gastronomi Treni projesinin yeniden hayata geçirileceğini duyurdu.

YELDA GÖKDAĞ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Gastronomi Treni projesinin yeniden hayata geçirileceğini duyurdu. TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Komitesi Başkan Yardımcısı Diğdem Kaçmaz, UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Gastronomi Buluşması'nda çalışmanın detaylarını anlattı: "2019 eylülünde TÜRSAB çatısı altında Gastronomi Treni'ni ilk kez devreye koyduk. Adana merkezden başlayarak Torosların eteğinden Varda Köprüsü'nden de geçerek bir lezzet sunumu gerçekleştirildi. Bölgeye indiğimizde yerel ürünlerin sunulduğu sofrayla karşılandık. Pandemi projenin ilerlemesine engel oldu."

YEREL ÜRÜNLER TANITILACAK

"Şimdi ise trende ve güzergah boyunca yerel lezzetleri yolculara sunacağız. Uzun süreli duraklamalarda ise yerel ürünlerin alınması yönünde bir çalışma yapacağız."

TCDD DEVREDE

Gastronomi Treni için TCDD ile görüşmeler sürüyor. Trenin ilk etapta Adana, Zonguldak, Kars gibi güzergahlarda olmasının hedeflendiği kaydedildi. Trenler haftada 1-2 kez paket turlar halinde olacak. Projede tur rehberleri de görev yapacak.