Büyük acımızı üniforması dindiriyor

Polis memuru Nedip Cengiz Eker, o gece Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düzenlenen suikast girişimi sırasında şehit düştü. Eker'in babası, “Oğlumun üniformasıyla acımı dindiriyorum” dedi.

Marmaris’te, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında FETÖ’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlediği suikast girişimi sırasında polis memuru Nedip Cengiz Eker, kalbine isabet eden kurşunla şehit oldu. Aydın Efeler’de oturan Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel ve babası Nihat Eker, oğullarını kaybetmenin acısını hâlâ derinden hissediyor. 6 Temmuz’da Marmaris’in Armutalanı Mahallesi’ndeki yazlık evlerine gelen ve evlerinin duvarlarını şehit oğulları Nedip Cengiz Eker’in fotoğrafları ve eşyalarıyla donatan Eker çifti, yaşadıklarını anlattı.

ŞEHİTLİĞİNİ RÜYAMDA GÖRDÜM

“Marmaris’te polis memuru olarak görev yapan oğlum Cengiz’den ayrılalı daha 14 gün olmuştu. Oğlumu aradım, telefonu kapatmadan önce FETÖ’nün darbe yaptığını ilettim. Bunun üzerine oğlum Cengiz, ‘Bizi de bir tarafa çekmeye çalışıyorlar, bir şey anlayamadım’ dedi. Hatta bana Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te olduğunu söylemedi. Çocuğumu gece rüyamda gördüm. Rüyamda, bana oğlumun şehit olduğunu söylüyorlardı. Ben ise ‘Cengiz karşımda, böyle bir şey yok’ diye bağırıyordum. Saat 04.00’den itibaren Cengiz’i aradım ama cevap vermedi. Komşusunu arayıp, evine baktırdım, yoktu. Görev yaptığı polis merkezine gitti, oğluma ulaşamadığını söyledi. Sabah, televizyonda çocuğumun şehit olduğunu öğrendim.”

‘VURANLARI BULMAK İSTEDİM’

Daha sonra mahkeme sürecinin başladığını belirten baba Eker, “Hainler oğlumu kendilerinin vurmadığını söylüyordu. Evladımın Cumhurbaşkanı Marmaris’ten ayrılmadan önce vurulmuş gibi yalanlar söylendi. İmkanlarımı kullanarak tüm delilleri toplayıp, mahkemeye sundum. 8 ay boyunca tek düşüncem çocuğumu vuranları bulmaktı” dedi. Şehit oğlundan kalan 3 çanta dolusu eşyayı bir vakıf aracılığıyla doğu illerindeki ihtiyaç sahibi ailelere gönderdiğini belirten Nihat Eker, «Oğlumun polis üniforması ile diğer bazı kıyafetlerini sürekli giyiyorum. Acımı ancak böyle dindirebiliyorum” dedi.