'Büyük abi'ye KAÇ mesajı

Paralel yapının yargıdaki büyük abisi olan, Ergenekon ve 17 Aralık kumpasında başroldeki isim olan eski savcı Seçen, 26 Kasım’da hakkında verilen yurtdışı çıkış yasağı kararından iki gün önce kaçtı.

1

DEVRİM TOSUNOĞLU

Ergenekon kumpasından sonra 17-25 Aralık Hükümete darbe operasyonlarının da mimarları olan eski özel yetkili savcılar Zekeriye Öz ve Celal Kara’nın ardından cemaatin yargıdaki büyük abisi Fikret Seçen de yurtdışına kaçtı. Seçen'in, 24 Kasım’da Atatürk Havalimanı'ndan KLM Havayolları'yla Hollanda'nın başkenti Amsterdam’a tek başına uçtuğu öğrenildi. Seçen’in 16.45 uçağı ile yaptığı yolculuk öncesi eşine de pasaport almak istediği ancak yetiştiremediği kaydedildi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, HSYK kararıyla görevden uzaklaştırılan ve Çorum'da görev yapan Seçen hakkında 26 Kasım’da yurtdışı çıkış yasağı kararı da alındı. 

KİMDEN BİLGİ ALDI?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından yurtdışı çıkış yasağı talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Seçen’in bu karardan 2 gün önce kaçması dikkat çekti.