Bursluluk kartı ne zaman verilecek 2021? İOKBS Burs kartı nereden ve nasıl alınır?

İOKBS 2021 bursluluk sınavı ihtiyaç sahibi aileler için 5 Eylül'de yapıldı. Sınava giren adaylar ise, sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Eylül tarihinde açıklandı. Burs almaya hak kazanan 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı (İOKBS) kartın ne zaman verileceği merak konusu oldu. İnternet aramalarında ''İOKBS Burs kartı nereden ve nasıl alınır?'' sorularına yanıt olarak detayları bu haberimizde derledik.

2021 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınav sonuçları 28 Eylül tarihinde açıklandı. Hemen ardından burs almaya hak kazanan adayları merak ettiği konular arasında yer alan İOKB burs kartı ne ne zaman verilecek, burs kartı ne nereden ve nasıl alınacak?" soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Her yıl milyonlarca ihtiyaç sahibine destek amaçlı yapılan İOKBS 2021 bursluluk ile ilgili tüm detayları ve yeni gelişmeleri bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Her yıl bir kez gerçekleştirilen Bursluluk sınavı sonuçları 2021 senesinde 28 Eylül tarihinde öğrencilerin erişimine açıldı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı Bursluluk sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti.

İOKBS BURSLULUK KARTI NE ZAMAN VERİLECEK?

İOKBS Bursluluk kartının Ekim ayı içerisinde öğrencilere verilmesi bekleniyor.

İOKBS BURSU NE ZAMAN YATAR?

MEB İOKBS kılavuzunda yer alan bilgiye göre öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenmektedir.

İOKBS BURS KARTI NASIL NEREDEN ALINIR?

2021 İOKBS bursu kazanan öğrencilerin paraları Vakıfbank'a yatırılacaktır. Kart Şifresi Vakıfbank tarafından sağlanacak. Bu bursluluk kartları öğrencilere okul müdürlüğü tarafından mavi bir zarf içerisinde verilecek. Zarfın içindeki kartın üzerinde burs alan öğrencinin adı soyadı ve T.C. Kimlik numarası yazar. Kartın şifresi de yine mavi zarfta kartın yapışık olduğu kısmın iç tarafında yazar. Şifre 4 haneden oluşur. Şifre de ATM üzerinden değiştirilebilmektedir.

İOKBS BURSU NE KADAR OLDU?

Sınavda başarı elde ederek burs almaya hak kazanan öğrencilere MEB tarafından burs verilmekte. İOKBS bursu her sene zamlı olarak ödeniyor. Geçen sene 310 TL olan burs ücreti 2021-2022 yılında zamlı olarak ödenecek.

Yapılan resmi açıklamaya göre; 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

İOKBS BURS NE KADAR SÜRE VERİLİR?

Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam etmektedir.

BURSLULUK KARTI İLE İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPILIR MI?

Bursluluk kartı evde güvenli bir yerde kalması, ondan ödeme sadece diğer karta aktararak kullanmak. Sıkıntı olursa kartı kapatınca sonradan uğraşmanıza gerek kalmaz. Sorunuza yanıt olarak: Kartın sağ altında örneğin Visa yazıyor (MasterCard da yazabilir.) ise Visa geçerli olan sitelerden ödeme yapabilirsiniz