Bursa'daki bombalı saldırıyı TAK üstlendi

Bursa'da 28 Nisan günü meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'nın şehir uzantısı TAK üstlendi.

Bursa'da 28 Nisan günü meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı PKK'nın taşeron örgütlerinden TAK üstlendi. Örgüte ait sitede yapılan açıklamada, eylemi 1992 Iğdır doğumlu Eser Çali (Asya Glidağ) adlı üyelerinin gerçekleştirdiği duyuruldu.

 PKK'nın taşeron örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Asya Yoldaş, halkımıza uygulanan katliamların hesabını sormak için yöneldiği hedefe ulaşamadan yaşanan kaza nedeniyle yanındaki patlayıcının infilak etmesi sonucunda ölmüştür."

Ankara gerçekleşen iki ayrı bombalı saldırıyı da TAK üstlenmişti.

PKK TAKTİK GELİŞTİRDİ

Polis yetkilileri , PKK'nın bir taktik geliştirdiğini, polisleri şehit edince saldırıyı üstlendiğini, siviller hedefte olunca TAK'ın bu saldırıları sahiplendiğini kaydederken, gerçek hedefin Kapalıçarşı'nın merkezi olduğu öğrenildi. Yetkililer, ölen teröristin cenazesinin halen Bursa Adli Tıp Kurumu'nda olduğunu, Eser Çalı'nın ailesinden alınan DNA örnekleri sonucunun beklendiğini ifade ettiler. 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İKİ KATINA ÇIKTI

Diğer taraftan Bursa'da daha önce alınan güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ve diğer muhtemel hedefler ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde alarm durumu arttırıldı. Ayrıca şehre giriş noktalarındaki arama sayıları ve Mobese sistemlerindeki hassasiyet derecesi de yükseltildi. 

http://www.aksam.com.tr/yasam/son-dakika-haberi-bursada-patlama-oldu/haber-511212

TAK KİMDİR?

Terör örgütü PKK'nın kolu TAK altyapısı 1993 yılında oluşturuldu. Fiili olarak ise 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik bölgelerinde sivillere, askeri hedeflere karşı bombalı saldırı, intihar saldırısı, sabotaj ve kundaklama türünde stratejik ve sansasyonel ve kanlı eylemler düzenleyen yasadışı silahlı örgüt.

KANLI TERÖR EYLEMLERİNDE NEDEN KADINLAR KULLANILIYOR?

Son zamanlarda kanlı bombalı saldırılarda kadın teröristlerin faaliyet göstrermesi dikkat çekti. Ankara Kızılay Meydanı'nda yaklaşık 2 ay önce otomobilin içinde kendini patlatan kadın eylemci 37 kişinin ölümüne neden olmuştu. Son olarak Bursa Ulucami saldırısını gerçekleştiren eylemcinin kadın olması dikkatlerden kaçmadı.

Eylemlerde kadınların kullanılması, hazırlık aşamasında dikkat çekmemeleri, erkeklere göre eylemden sonra daha çok medya ilgisi çekmesi, çatışmaların zararlarından kadınların daha fazla etkilenmesi kadın eylemci bulmanın kolay olması gibi etkenler bulunmaktadır.