Bursa'da fabrika yangını

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada yangın çıktı. Zaman zaman patlamalara sebep olan yangın, itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor. Organize sanayi bölgesinde içinde kimyasal maddelerin de bulunduğu belirtilen fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikada bulunan 15 işçi tahliye edildi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. AA'nın haberine göre; zaman zaman patlamaların da yaşandığı tesisteki alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, fabrikanın yakınına itfaiye ekiplerinin dışında yaklaşılmasına izin verilmiyor.

BURSA VALİSİ CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ekibinin de bölgeye sevk edildiğini anlatan Vali Canbolat, "Kimyasal bölümde yangın kontrol altına alındı, herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Diğer bölümlerde yangını söndürme çalışmaları sürüyor." dedi.