Bunlar halk düşmanları

Salgın tedbirleri nedeniyle hastaneye giremeyen hasta yakınları, demir çubuklarla dehşet saçtı, başhekimin burnunu kırdı.

Kocaeli’de bulunan Körfez Marmara Hastanesi’ne eşiyle birlikte giden S.Y., pandemi tedbirleri konusunda refakatçi kabul edemediklerini söyleyen güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu ile tartıştı. Uyarılara rağmen hastaneden çıkmayan S.Y., eşinin tedavisi sonrasında evine gitti. 3 saat sonra yanına ailesinden 4 kişiyi alarak geri gelen S.Y. hastane önündeki panolardan söktükleri demir çubuklarla güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu ve Başhekim Op. Dr. Ufuk Şenel’e saldırdı.

BAŞHEKİMİN BURNU KIRILDI

Olayda burnu kırılan Op. Dr. Ufuk Şenel 3 gün, omuzu çıkan ve vücudunda darp izleri oluşan güvenlik görevlisi Terzioğlu ise 20 gün iş göremez raporu aldı. Olayda Terzioğlu’nun omzu çıktı, Dr. Şenel’in burnu kırıldı. Gözaltına alınan S.Y. ve ağabeyi D.Y. tutuklandı, E.Y. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Saldırı sonrasında beyaz kod ilan ettiklerini belirten Başhekim Şenel, “Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı öncülüğünde ciddi bir mücadele veriliyor. Sağlık çalışanlarının çalışma şevki kırılmamalı” dedi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Saldırı anı hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde hastaneye gelen S.Y. güvenlik görevlisi tarafından uyarılıyor. Uyarılara aldırış etmeyen S.Y. hastaneden çıkıp 3 saat sonra geri dönüyor.

KORONA TEDBİRLERİNİ UYGULUYORUZ

Hastaneden yapılan açıklamada, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği bütün önlemlerin hastanede alındığı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Şiddet olayları telafisi olmayan yaralar açmaktadır. Ülkemizin bu süreçte tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içinde davranması ve sağlık çalışanlarının desteklenmesi beklenmektedir.”