Bulgaristan'la göç ve teröre karşı iş birliği

Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ve heyetini kabul eden Bakan Soylu, ''Göç akımının durdurulması, engellenmesi için bilgi alışverişi içerisinde bulunmayı ve aynı mücadelenin aksamadan devam etmesi konusunda ortak mutabakatımız oldu. En son Bulgaristan'dan Levent Göktaş verildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.'' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev ve heyetini kabul etti. Bakan Soylu görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Göç akımının durdurulması, engellenmesi için bilgi alışverişi içerisinde bulunmayı ve aynı mücadelenin aksamadan devam etmesi konusunda ortak mutabakatımız oldu. En son Bulgaristan'dan Levent Göktaş verildi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DHKP-C konusunda da ortak işbirliğimizin güçlü bir zeminde olduğunu bir kez daha huzurunuzda teyit etmek isterim" dedi. Bulgaristan İçişleri Bakanı Demerdzhiev ise açıklamasında şunları söyledi: "Bizim görevimiz somut adımları atmaktı ve iki cumhurbaşkanının yaptığı anlaşmaya göre bize verilen görevleri uygulamaya başlamaktı. Çok büyük göçmen baskısıyla karşı karşıyayız ve bununla mücadelede bize çok destekleri oluyor. Her iki ülke topraklarında faaliyet gösteren terör organizasyonlarıyla yapacağımız mücadele konusunda somut adımları görüştük, bu konuda bilgi alışverişinde bulunduk. Türk tarafı bizim öldürülen sınır polisimizle ilgili araştırmaları yaptı ve bu konuda Türk tarafına müteşekkiriz" dedi.