Bugün TÜGVA'ya yarın başka vakıflara

''ispatlasınlar özür dileyelim'' Direnmezsek diğer vakıflara da gelirler. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, İBB'nin Adalar'daki ilçe binalarını işgal girişimiyle ilgili, “Direnmesek, cesaret alıp diğer vakıflarımıza da aynı muameleyi yapma cüreti gösterebilirlerdi. Vandallar geldikleri gibi gitti” dedi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜGVA'nın kiraladığı Adalar'daki binaya hukuksuz şekilde girmeye ve el koymaya kalkmıştı. İBB'nin bu girişimi tepki çekerken TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, baskına ilişkin şunları söyledi: "2018'de dönemin İBB yönetimiyle anlaşma yapıldı. Adalar'daki kullanılmayan yer, 10 yıl kiralandı ve sözleşme yapıldı. Şu an 3 yıl geçti. Yeni İBB yönetimi geldikten sonra hemen bizi buradan çıkartma adına bir süreç başlattı. Ama ortada bir sebep yok."

VANDALLIK-ZORBALIK

"Mahkeme süreci devam ederken biz haber alıyoruz. 2021 yılında üçüncü dünya ülkelerinde bile görülmeyecek bir şekilde vakıf kapılarının kilitleri değiştiriliyor. Gasp, vandallık ve zorbalık adına ne dersek diyelim içeri giriyorlar ve eşyaları talan ediyorlar. Ofisi 30 saat boyunca terk etmediler. Ta ki biz hukuki süreci başlatana kadar. Oradaki vandalları çıkardık. Vakıf tekrardan çalışmalarına devam edecek. Geldikleri gibi gittiler. Canan Hanım'a sorduk 'Nerede tahliye kararı?' diye. Bunlar sadece Türkiye Gençlik Vakfı değil, buradan cesaret edip diğer vakıflarımıza aynı muameleyi yapma cüretlerini gösterebilirler. Bizim üçüncü şahıslara kiraladığımızla ilgili herhangi bir not, herhangi bir belge ispatladıkları takdirde biz özür dileyeceğimizi ifade ediyoruz."

TAMAMEN PROVOKASYON

"Haneye tecavüzden hukuki süreçlerimizi başlattık. Burada halkı galeyana getirmek var. İnsanları yuhalatarak, dışarıdan getirdikleri insanlarla polisimizi zabıtamızı karşı karşıya getirdiler. Tamamen provokasyon."

İBB'nin işgal girişimine direnen TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği, gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

EĞER TAHLİYE KARARI OLSA PAYLAŞIRLARDI

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği, İBB'nin iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi. Paylaşımda, İBB'nin açıklamasında "TÜGVA iskeleyi 3. kişilere devrettiği için sözleşme feshedilmiştir" denildiği anımsatılarak, "Mahkemenin tahliyeye dair hiçbir kararı söz konusu değildir. Böyle bir tahliye kararı olsaydı, zaten kararın kendisi paylaşılırdı. İddia sahiplerinden 'olmayan tahliye kararını' paylaşmalarını bekliyoruz" denildi.