İftarda ve sahurda fırınlar açık mı?

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ramazan tedbirleri genelgesini kamuoyu ile paylaşmıştı. Ramazan genelgesinde, fırınların iftara 2 saat kala üretimi durduracağına yönelik ifadeler yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Ramazan tedbirleri genelgesine göre, Ramazan’da fırın çalışma saatleri yeniden düzenlenecek. 

BUGÜN FIRINLAR AÇIK MI?

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi için fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı ve benzeri pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. İftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecek.

Türkiye Fırıncılar Federasyonun Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayının gelmesi sebebiyle Ramazan pidesinin sokağa çıkma yasağı ve devamında nasıl dağıtılacağını açıkladı. Balcı; vatandaşların evlerine yakın fırınlara giderek ekmek ve pidelerini alabileceğini belirterek, yayınlanan Ramazan tedbirleri genelgesi ile de fırın önlerinde kuyruk oluşmasını engellemek istediklerini belirtti.

Balcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Fırınlarımızda 2 saat kala pide veya ekmek pişirme işlemi yapılmayacak fakat satışlar devam edecek. Üretim 2 saat önceden son bulacak fakat dağıtım devam edecek. Hazır olan pide ve ekmek vatandaşa verilecek ve yoğunluk oluşmayacaktır. Yoğunluk oluşması durumunda sosyal mesafeye kesinlikle uyulacaktır.”