TMO silosunda ''toz'' dehşeti! Buğday tozu bomba gibi patladı

Kocaeli Derince'deki TMO silolarında şiddetli patlama tüm kenti korkuttu. 12 kişinin yaralanmasına neden olan olayın buğday tozu sıkışmasından kaynaklandığı açıklandı.

AA- İHA

Akşam

Kocaeli'de Derince Limanı yakınlarındaki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait silolarda şiddetli patlama yaşandı. Bölgeyi yoğun duman ve toz bulutu kapladı. Tüm kentte duyulan ve hissedilen patlama korkuya neden oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, KBRN ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altından kurtarılan bir kişiyle birlikte toplam 12 yaralı hastaneye kaldırıldı; 3'ünün entübe edildiği bildirildi. Patlamanın nedenine ilişkin açıklama ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan geldi. Vali Yavuz "Teknik incelemede buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlamaların olabileceği değerlendiriliyor" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da limandaki gemilerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

13 SİLODA HASAR VAR

Tarım Mahsülleri Ofisi'nden yapılan açıklamada, "13 silo kuyusu ve müştemilatında hasar meydana gelmiştir" denildi.

Liman çevresinden yükselen dumanlar birçok noktadan görüldü.

DEPREM OLUYOR SANDIK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, "Büyük bir gürültüyle deprem oluyor diye endişelendik, sonra patlama olduğunu öğrendik. Olay tamamen 25 metrelik bir alan içerisinde vuku buldu" diye konuştu.