Bu yedi bilgiyi asla paylaşmayın

Yapay zeka çoğu alanda hayatı kolaylaştırsa da veri güvenliği konusunda temkinli hareket etmekte fayda var. İşte dikkat edilecekler...

Sohbet tabanlı yapay zeka programları, çeşitli konularda yardım almak için son derece popüler ve kullanışlı araçlar haline geldi. Bu programlar, kod yazmaktan sanat eseri oluşturmaya kadar hayal edilebilecek her şeyi oluşturmak için kullanılabiliyor. Ancak her ne kadar gelişmiş olursa olsun, hassas veriler konusunda yapay zeka programlarına güvenilmemesi gerektiğini belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim'in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, sohbet tabanlı yapay zeka programlarıyla paylaşılmaması gereken 7 bilgiyi açıkladı:

"Kişisel tanımlayıcı bilgiler: Tam adınız, ev adresiniz, telefon numaranız, doğum tarihiniz, sosyal güvenlik numaranız veya diğer resmi kimlik numaralarınız gibi önemli kişisel tanımlayıcı bilgileri paylaşmaktan kaçının.

ŞİFRELERE DİKKAT!

Kullanıcı adları ve şifreler: Parolaları, PIN'leri, kimlik doğrulama kodlarını veya diğer oturum açma kimlik bilgilerini asla yapay zeka sohbet robotlarıyla paylaşmayın. Finansal bilgiler: Yapay zeka sohbet robotlarıyla asla finansal hesap bilgilerinizi, kredi kartı numaralarınızı veya gelir detayları paylaşmamalı. Özel ve mahrem düşünceler, işle ilgili gizli bilgiler ticari sırlar, orijinal yaratıcı çalışmalarınız, sağlıkla ilgili bilgileriniz."