''Bu memleket meselesi siyaset değil''

10 gün boyunca alevlerle mücadele eden ekipler, sosyal medyadaki yorumlara cevap verdi: “Bu memleket meselesi, siyaset değil. İlk günden beri devlet de vardı, itfaiye de.”

Antalya'daki orman yangınlarında canla başla mücadele eden orman işçileri ve itfaiyeciler, sosyal medyada alevlere karşı etkin şekilde mücadele edilmediğine ilişkin paylaşımlara tepki gösterdi:

'CANIMIZI HİÇE SAYDIK'

Trabzon Sürmene Orman İşletme Şefliğinden bölgeye gelen Vural Ayar: "Herkes burada özveriyi fazlasıyla gösteriyor. Sosyal medyada da 'Kimse çalışmıyor, orman personeli çalışmıyor' gibi sözler söyleniyor. Devletin bütün mercileri burada, bütün imkanlar seferber edilmiş, herkes canla başla mücadele veriyor. Yanma, düşme tehlikesi altında yemek yemeye fırsatımız bile olmadan çalışıyoruz. İşimizi fedakarca yapıyoruz. Gerisi insanların takdirine kalmış. Bir ağaç bile söndürsek bir insana bile faydamız olsa mutlu oluyoruz."

'NASIL SÖNDÜ PEKİ?'

Mamak Belediyesi'nde görevli su tankeri sürücüsü Ömer Şahin: "İtfaiye çalışmıyorsa bu kadar söndürmeyi kim yapıyor? Gece gündüz çalışan ekipleri su yetiştiremiyoruz. Sağlıkçısı, polisi, orman işçisi, itfaiyesi herkes canla başla çalışıyor. İnsanların oturduğu yerde bir şeyler paylaşıp, iftiralar atması bizi üzüyor. Bunu yapanlar ekiplerin verdiği mücadeleyi görseler eminim pişman olurlar."

Su tanker sürücüsü Ersin Sarıkaya: "Bu iş memleket meselesi. Siyasete dökmeyin. 'Devlet yok, itfaiye çalışmıyor' diyorsunuz. Jandarma, polis nerede? diyorsunuz ama gelin görün hep buradayız."

Düzce İtfaiye Müdürlüğü'nden Fatih Saguç: "Sosyal medyada hava desteği az olduğu söyleniyor. Havadan mücadelenin sonuna kadar verildiğine biz şahidiz. Yangının evlere gelmeden önlediğimizde vatandaşların sevinçleri bizi de mutlu etti."