Bu iktidar kavgası değil alçak bir işgaldir

ESMEDYA, FETÖ'cü hainlerin darbe girişimini ve destan yazan halkla el ele yürüttüğü yayınları değerlendirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Sancak “Bu bir işgal hareketidir. Bunu yapan piyonlar en alçak haindir'' dedi. 

BÜLENT ŞANLIKAN

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi kana bulayan darbe girişimine ESMEDYA yaptığı yayınlar ile topyekûn karşı durdu. Milli duruşunu büyük bir cesaret örneği göstererek sergileyen ESMEDYA Ailesi, Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar, AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ile guruba bağlı diğer yayın yönetmenlerinin yanı sıra yönetim kadrosuyla bir araya geldi. Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda konuşan yazarlar o gün yaşadıklarını anlattı. “Hüznümüz kaybettiğimiz şehitlerimize dairdir” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Sancak şunları kaydetti: 

Dünya 5'ten büyük 

Tavrımızla bu kalkışmayı savurduk ama önümüzde çok ciddi türbülanslar olacak. Aklı harekete geçirmek ve duygunun önüne geçirmeye çalıştığınız zaman biraz düşünceli oluyorsunuz. Şunu unutmayalım ki yeni dünyanın inşasında köken, batı uygarlığıdır. Bu uygarlığın rahminden çıkacak yeni bir dünyanın inşası için kavgaya başlıyoruz. Diyoruz ki dünya beşten büyüktür. Bu bir hamasi laf değil. Bu bir yeni dünya oluşumu çağrısıdır. İnşallah geçmişte yeni uygarlık yürüyüşlerinde bulunmuş bu millet bu yenidünyanın inşasını yapacak. Ancak eski dünya bizi çok rahat bırakmayacak. Dimdik ayaktayız. Çünkü milletimizi son 300 yıldır bu kadar dirayet, cesaret ve ferasetle komuta edecek bir lider var. Geçmişteki liderler için objektif koşullar itibariyle zamanlarında mümkün değildi. Ama çok şükür ülkemiz çöl değil bir vahadır. Dünya da bu konuda çok müsait ama dünya ayaktadır. 

Batı’ya boyun eğmeyiz

Bu bir darbe değil. Darbeler sosyolojik olarak tahlil edildiğinde iktidar kavgasıdır. Bu kalkışma bir iktidar kavgası değil, işgal hareketidir. Batı dünyası kendisine boyun eğmeyen Türkiye’yi işgal etmek, parçalamak ve bir Suriye bir Irak haline getirme hareketidir. Bunu yapan piyonlar da bu işgal hareketinin alçak hainleridir. Onun için bu kuşatmayı ve işgal hareketini durdurduk ama tehlike henüz geçmiş, bitmiş değil. Şimdi önümüzdeki günlerde buna ekonomimizi bozarak ve sosyal çelişkilerimizi uzlaşmaz hale getirerek karmaşa yaratmaya çalışacaklar. Bunu karşı herkesin uyanık kalması lazım..