Bozuk metro rayda yürüttü

İstanbullunun ulaşım çilesi bitmiyor. Dün de Hacıosman ve Kirazlı hattındaki metro arızalandı.

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman Metro hattındaki arıza nedeniyle seferler aksadı. Vatandaşlar raylarda yürümek zorunda kaldı. İstasyonlarda ve metro araçlarında teknik arıza nedeniyle seferlerin yapılmadığını bildiren anonslar yapıldı. Okul ve işlerine yetişmeye çalışan yüzlerce vatandaşlar otobüse yönlendirilince duraklarda da yoğunluk oluştu. Taksim istasyonundaki yürüyen bantlardan birinin de çalışmaması tepkilere yol açtı. Bazı vatandaşlar sosyal medyadan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı da olan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir şu açıklamada bulundu:

ÖZDEMİR: KONTROL YOK Kİ

"Yenikapı-Hacıosman metrosu 3 saat scada sistemindeki arıza nedeniyle servis dışı kaldı. Aksaklıkların yaşanmaması için kontrollerinin yapılması, ehil kişilerin iş başında olması gerekir. İstanbul, şehri tanımayan kadrolarla yönetiliyor."

Arıza nedeniyle seferler üç saat yapılamadı.

METROBÜS YOLUNDA BAKIM İSYANI

İBB'nin metrobüs yolunda başlattığı 4 ay sürecek çalışma nedeniyle bazı bölgelerde araçlar, D-100 karayoluna yönlendiriliyor. D-100'de oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle çile çeken araç sürücüleri ise bu duruma tepki gösterdi.