Bozkurt yeniden ayağa kalktı

Kastamonu'nun Bozkurt'ta 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından ilçenin ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

İHA

Kastamonu'nun Bozkurt İlçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde 65 kişi yaşamını yitirdi, onlarca bina ve iş yeri de yıkılarak zarar gördü. Bozkurt'un ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde ilçede bulunan yapı stokunun yaklaşık yüzde 50'si, kamu kurum binalarının ise yüzde 80'i yeniden inşa edildi. 649 toplu konutun inşa edildiği Bozkurt'ta ayrıca sanayi sitesi ile birlikte 123 iş yeri yeniden yapıldı. Alt yapısının tamamı yenilenen ilçede 649 konutun 546'sının ikinci etap kuraları çekildi. 123 iş yerinin 87'si ise hak sahiplerine teslim edildi.

ANAHTAR TESLİMİ HAFTAYA

İlk etapta 5 bölgede yapılan konutların geçici kabulleri yapılırken, çevre düzenlemeleri de devam ediyor. 84 konutluk bir etabın anahtar teslimleri ise önümüzdeki hafta başlayacak. Çevre düzenlemeleri biten konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edilirken, Ramazan ayı sonunda tüm etaplarda çalışmaların tamamlanarak hak sahipleri- ne evlerinin anahtarlarının teslim edilmesi hedefleniyor.