Bozkurt ve Ulus'ta afetin izleri silindi

İki yıl önce sel felaketinin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ile Bartın'ın Ulus ilçelerinde afetin izleri silindi. Altyapıların yenilendiği bölgelerde yıkılan evler, yollar yeniden inşa edildi.

Sel felaketinin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ile Bartın'ın Ulus ilçelerinde aradan geçen 2 yılda afetin izleri silindi. Bozkurt'ta 11 Ağustos 2021'de Ezine Çayı'nın taşması sonucu 65 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi kayboldu. Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, "Milletimiz için devletimiz, çalışma seferberliği başlattı. Bütün altyapının neredeyse yüzde yüzü değişti. 649 konutumuz, kent merkezinde 123, sanayi sitesinde 52 dükkanımız, 2 büyük fabrikamız, okullar, spor tesisleri, kaymakamlık binamız, ana meydanımız, millet kıraathanemiz, bunların tamamı yeniden inşa edildi.

YENİ KÖPRÜLER YAPILDI

DSİ tarafından çayın 6 kilometrelik bölümüne 3.5 metre yüksekliğinde beton duvarlar yapıldı. Çayın genişletilmesinin, biriktirme barajlarının ve köprülerin kemerli yapılmasının faydasını gördük. Bu kadar şiddetli yağışa rağmen ilçede sel olmaması vatandaşın güvenini artırdı" dedi. Bartın'ında ise Kumluca beldesi Akörensöküler Köyün'de 80 yaşındaki Arife Ünal, sele kapılarak hayatını kaybetmişti. Kentte aşırı yağışların sebep olduğu sel nedeniyle 13 köprü, 3 ev yıkıldı. Ağır hasarlı 46 yapı tespit edildi, 49 araç sel sularına kapıldı, 94 konutta ise eşya zararı belirlendi.

Selin ardından Bartın'a yol, köprü, enerji, altyapı, tarımsal destek ve konut yardımı için yaklaşık 250 milyon lira ödenek aktarılarak yaralar sarıldı. Sel nedeniyle Bartın-Karabük karayolunun Yenihan mevkiinde yıkılan bölümüne 35 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde köprü yapılarak ulaşıma açıldı. Selin en çok etkilendiği Zafer Köyün'de dere yatağı üzerindeki 24 metre uzunluğa, 9 metre genişliğe sahip "Zafer-1", "Zafer-2", "Öncüler-3" ve "Milne-4" isimli köprüler trafiğe açıldı. Kemer köprü mimarisi şeklindeki 4 köprüyle köyün her iki yakası yeniden birbirine bağlandı.

11 AĞUSTOS 2021

BUGÜN

11 AĞUSTOS 2021

BUGÜN