Bozcaada'da 'Tiny House'a mühür

Bozcaada'da kaçak konaklamanın önüne geçmek için her yeri istila eden ‘Tiny House'lar mühürleniyor. Tekerlekli ahşap evlerin su ve elektriği de kesildi.

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada, son dönemde 'Tiny House' olarak adlandırılan tekerlekli ahşap evlerin akınına uğradı. Bozcaada Belediyesi de söz konusu tekerlekli ahşap eveler için harekete geçti. 9 Nisan 2021'de ahşap evle geçişin yasaklandığı Bozcaada'da Tiny House'lar zabıta tarafından tek tek mühürlendi, elektrik ve suyu kesildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Bozcaada Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu, "Şu anda her hafta her gemiden 'Tiny House' gelmesiyle karşı karşıyayız. Bu duruma müdahale etme gereği duyduk. Adanın doğal yapısına uygun olmadığını, imar konusunda aykırı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili bir ön hazırlık çalışmaları yaptık. Edirne, Bodrum, Muğla gibi illerde ve ilçelerde de bu uygulamalara gidiliyor ve karar alınıyor. Bununla ilgili kesinlikle yaptırım uygulamaya çalışacağız" dedi.

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERDE OTURAMAZ

Bozcaada'nın tamamının sit alanı olduğuna dikkat çeken BOZTİD Başkanı Kemal Furuncı ise şöyle konuştu: "İsteyen isteği yere, isteği şekilde hareket edemez. Benim mesleğim mimarlık. Dolayısıyla istenildiği gibi her bir yapıyı getirip de tarlasına, bahçesine koymak doğru bir yapılanma değil. Sit alanı olarak ele aldığımız zaman istediğiniz yere beton dökemezsiniz. Belediyenin almış olduğu kararları da destekliyoruz. Buraya su verilmesi, altyapı hizmeti verilmesi, diğer yapılan yapılara haksızlık olur. Ve bu uygun da değil. Tiny House konut değil, bir yerden bir yere transfer olurken kalabileceğiniz bir araç. Gemiden her gün 3-4 tane Tiny House geliyor."