Böyle kutlandı... Türkiye'nin yeni yıl heyecanı

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yıl heyecanla karşılandı. Vatandaşlar yeni yılı kutlamak için kent meydanlarına akın etti.

AA

İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının adresi Taksim Meydanı'nda vatandaşlar bir araya gelerek yeni yılı kutladı.

MUĞLA

Muğla'nın turistik ilçelerinde insanlar havai fişek, ses ve ışık gösterileriyle yeni yıla "merhaba" dedi. Sertab Erener, Bodrum Belediye Meydanında sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Alanı dolduranların keyifli dakikalar yaşadığı konserde yeni yıla saniyeler kala geri sayım yapıldı.

İZMİR

İzmirliler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalarla "merhaba" dedi.

Yeni yıl dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar ve turistler akşam saatlerinden itibaren alana geldi.

Polis ekipleri, meydanın girişlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, ekipler tarafından arandıktan sonra alana alındı.

Meydanda kurulan platformdan çalınan şarkılara eşlik eden vatandaşlar, gönüllerince eğlendi.

Geri sayarak yeni yıla adım atan vatandaşlar, müzik eşliğinde bir süre eğlendi.

ANTALYA

Antalya'da bir grup vatandaş yeni yıla denize girerek "merhaba" dedi.

Konyaaltı Plajı'nda toplanan ve kendilerine "Yaz kış denize girenler" adını veren grup üyeleri, ateş yakarak müzik eşliğinde eğlendi.

Gruptakiler daha sonra 2021'in son dakikasında 10'dan geriye sayarak denize girdi.

Mehmet Doğan, grup olarak 22 yıldır denize girdiklerini ve sağlıklı yaşadıklarını ifade ederek, herkese tavsiye ettiklerini söyledi.

Deniz suyu sıcaklığının 18 derece olduğunu ve üşümediklerini kaydeden Doğan, "Yeni yılı denizde karşılamak bambaşka. Antalya'yı temsil ediyoruz artık bu şekilde her yıl." dedi.

Su Yalın ise Antalya'da yılbaşı gecesi ilk kez denize girdiğini belirterek, "Yarın da Saklıkent'te kardan adam yapmaya gideceğim. Su çok güzel ve sıcaktı. Denizden çıkmak istemedim." diye konuştu.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde vatandaşlar yeni yılı coşkuyla kutladı.

Işıklarla süslenen Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda toplanan kent sakinleri, yerel grupların gösterisi ile eğlendi.

Yeni yıla saniyeler kala hep bir ağızdan 10'dan geriye doğru sayan vatandaşlar, yakınlarına ve arkadaşlarına sarılarak yeni yıl sevincini yaşadı.

Kırklareli Belediyesinden yapılan açıklamada, kuşların ve sokak hayvanlarının canının tehlikeye atılmaması amacıyla havai fişek gösterilerinin yapılmadığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.