Bosna Kasabı Radovan Karadvic kimdir? - Bosna Kasabı son dakika ne kadar ceza aldı?

“Bosna Kasabı kimdir?” sorusu araştırılan konular arasında yer alıyor. Radovan Karadvic son dakika ne kadar ceza aldı? Soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan 2016'da 40 yıl hapse mahkum edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic'in temyiz davasında karar belli oldu. Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, eski Sırp lider Karadzic'in 1995 yılının temmuz ayında Srebrenitsa'nın düşmesinden sonra işlenen cinayetlerden bilgisi olduğunu teyit etti. ''Bosna Kasabı'' olarak bilinen eski Sırp lider Radovan Karadzic, temyiz davasında müebbet hapse mahkum edildi. İşte Bosna Kasabı ile ilgili merak edilenler...

“Bosna Kasabı kimdir?” sorusu araştırılıyor. Soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan 2016'da 40 yıl hapse mahkum edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic'in temyiz davasında karar belli oldu. Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, eski Sırp lider Karadzic'in 1995 yılının temmuz ayında Srebrenitsa'nın düşmesinden sonra işlenen cinayetlerden bilgisi olduğunu teyit etti. 

NE KADAR CEZA ALDI?

Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, eski Sırp lider Karadzic'in 1995 yılının temmuz ayında Srebrenitsa'nın düşmesinden sonra işlenen cinayetlerden bilgisi olduğunu teyit etti.

"Bosna Kasabı" olarak bilinen eski Sırp lider Radovan Karadzic, temyiz davasında müebbet hapse mahkum edildi.

BOSNA KASABI KİMDİR?

250 binden fazla insanın öldüğünün tahmin edildiği ve yaklaşık 2 milyon kişinin evlerinden sürüldüğü Bosna Savaşı’nın bitmesinden sonra uluslararası savaş suçları mahkemesi Bosnalı Müslümanlar ve Hırvatlara karşı savaş suçu işlediği gerekçesiyle Karadzic’i resmen suçlu buldu.

Karadağ sınırları içinde kalan Petnijca beldesinde 19 Haziran 1945'te doğan Radovan Karadzic, Saraybosna Üniversitesinde psikoloji eğitimi aldıktan sonra bir süre şehrin en büyük hastanesi konumundaki Kosevo'da çalıştı.

Bosna Hersek'te 1989'da kurulan Sırp Demokrat Partisinin (SDS) kurucularından olan Karadzic, Bosna'daki savaşın patlak vermesinden hemen önce ilan edilen Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) de ilk başkanı oldu.

Savaşta Sırpların yaptığı soykırım, katliam, etnik temizlik ve tecavüz başta olmak üzere birçok suçtan sorumlu tutulan Karadzic hakkında 1995'te yakalama kararı çıkarıldı.

Uzun yıllar Dragan David Dabic kimliğiyle Sırbistan'da yaşayan Karadzic, 2008'de Belgrad'da tutuklanarak yargılanmak üzere Lahey'e götürüldü.