Boğazın incisine 7/24 bakım

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün tüm bakım ve onarım çalışmalarını yürüten Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, AKŞAM'a konuştu.

BÜLENT ŞANLIKAN

İstanbul Boğazı'nda 30 Ekim 1973'de inşa edilerek Asya ile Avrupa'yı birleştiren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 50 yaşında. Köprünün tüm bakım ve onarım çalışmalarını yürüten Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, AKŞAM'a konuştu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Çolak, "Köprümüz 7/24 gözlem altında. Hem kameralarımızla hem de 65 kişiden oluşan ekibimiz ile her gün bakım ve kontrolü yapılıyor" dedi. Deniz, tuz ve rutubetin çelik aksamları etkilediğini; bunun için de köprünün sürekli bakım halinde olduğunu belirten Turgay Çolak, şöyle devam etti: "Köprünün altındaki tabiyenin altındaki boyama çalışmalarını bitirdik. Kulenin görünen yüzeyindeki boya çalışmalarına başlayacağız. Trafiğin olumsuz etkilenmemesi için gece çalışıyoruz."

FETÖ'CÜ HAİNLERE DİRENİŞİN SİMGESİ

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında en kanlı olaylardan biri Boğaziçi Köprüsü'nde yaşandı; kurşun yağdıran hainler 34 kişiyi şehit etti. Hayatını kaybedenlerin anısına köprünün adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirildi.

50 YILDA 2.6 MİLYAR ARAÇ GEÇTİ

Bin 560 metre uzunluğundaki köprüyü günlük ortalama 200 bin araç kullanıyor. İki kıta arasındaki geçişi 1 dakikaya düşüren köprüden 50 yılda geçen araç sayısı ise 2 milyar 600 milyona ulaştı.