Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci: Üniversitemizin güçlü akademik geleneği hukuk eğitimi ile buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Üniversitemizin güçlü akademik geleneği nihayet hukuk eğitimi ile buluşuyor'' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. İnci, "Üniversitemizin Hukuk Fakültesi bilindiği üzere bu yıl ilk öğrencileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Bir yıldır devam eden kuruluş çalışmaları, üniversitemizin ilgili kurullarının ve fakültemizin ilk akademisyenlerinin büyük özveri ve gayreti sayesinde tamamlandı. Emeği geçen herkese ve özellikle sağlık sorunları sebebiyle aramızdan ayrılan fakültemizin kurucu dekanı Selami Kuran'a teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

İnci açıklamasında, "Fakültemizin müfredatını dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan programlardan istifade ederek ve çağımızda önem kazanan yenilikçi alanları önceleyerek hazırladık. Hukuk fakültesi öğrencileri hem Türkiye'nin hukuk alanında en zengin seçmeli ders kataloğundan faydalanabilecek hem de Boğaziçi Üniversitesinin Felsefe, Sosyoloji, İktisat, Tarih gibi diğer bölümlerinden seçmeli ders alma imkanına sahip olacaklar. Müfredatımız aynı zamanda Türk üniversiteleri arasında İngilizce eğitim oranı en yüksek hukuk programı olma özelliğini taşıyor" cümlelerine yer verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin açıklamasının devamı şu şekilde:

Fakültemizin akademik kadrosunu da uluslararasılık vizyonunu esas alarak oluşturduk. Akademik kadromuz Oxford, Sorbonne, Durham, Queen Mary, Manchester gibi hukuk alanında küresel çapta bilinirliği olan köklü üniversitelerde eğitim almış, alanında uluslararası düzeyde araştırma yapan akademisyenlerden oluşuyor. Genç kadromuz aynı zamanda Bilişim Hukuku,Fikri Mülkiyet Hukuku, Uluslararası Deniz Hukuku,Çevre Hukuku,Siber Güvenlik Hukuku,vb. yenilikçi alanlarda Türkiye'de öncülük yapabilecek nitelikte akademisyenlerdir. Kadromuzu alanında yetkin akademisyenlerle genişletmeye devam edeceğiz Boğaziçi Üniv. 160 yıllık geleneğiyle Türkiye'mizin en başarılı gençlerine eğitim veren bir mükemmeliyet merkezidir. Bu sene 70 öğrenci kabul edecek olan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesinin daha ilk yılından Türkiye'nin en iyi öğrencilerine ev sahipliği yapacağına eminiz Üniversitemizin güçlü akademik geleneği nihayet hukuk eğitimi ile buluşuyor.