Blaundos Antik Kenti'nde önemli keşif

Blaundos Antik Kenti kazılarında, Roma Erken İmparatorluk Dönemi'ne ait bir kadın heykeli bulundu. Heykelin ilk görüntülerini Bakan Ersoy yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uşak'ta bulunan Blaundos Antik Kenti kazılarında Roma Erken İmparatorluk Dönemi'ne ait bir kadın heykeli bulunduğunu açıkladı.

Bu eserin tarihimizin zengin mirasını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Ersoy, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Ersoy'un sosyal medyasından yaptığı açıklamalar ve heykele ait ilk görüntüler şu şekilde:

"Blaundos Antik Kenti'nde Önemli Bir Keşif!

Uşak'ta Blaundos Antik Kenti kazılarında, Roma Erken İmparatorluk Dönemi'ne ait bir kadın heykeli gün yüzüne çıkarıldı. Bu eser, tarihimizin zengin mirasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Önemli ve eşsiz bir keşifi gün ışığına kavuşturan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kültürel mirasımızı koruma ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda durmadan çalışıyoruz. Bu toprakların her karışında, geçmişin izleri bizi bekliyor! Tarihimize sahip çıkıyoruz, geleceğe miras bırakıyoruz."