Bitcoin çetelerinde deprem fırsatçılığı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından vatandaşları telefonda deprem yardımı toplama bahanesiyle para ve hesap bilgileri isteyenlere inanılmaması ayrıca bankacılık şifrelerini kimse paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu. Bir başka tehlike de sosyal medyada belirdi.

BÜLENT ŞANLIKAN

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından vatandaşları telefonda deprem yardımı toplama bahanesiyle para ve hesap bilgileri isteyenlere inanılmaması ayrıca bankacılık şifrelerini kimse paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu. Bir başka tehlike de sosyal medyada belirdi. AKŞAM'a konuşan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan vatandaşlara dolandırıcıların dijital tuzaklara düşmemesi için şu önerilerde bulundu:

FİDYE BİLE İSTİYORLAR

"Deprem yardımı için kripto paralar toplanan sahte siteler açıldı. Kripto paranın takibi kaynağı ve nereden geldiğine dönük olarak takibin zor olması nedeniyle dolandırıcılar ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i seçiyor. Öte yandan bir depremzedenin adresi, IBAN'ı veya görüntüsü WhatsApp ya da sosyal medya gruplarından paylaşılıyor. Linke tıklayanların telefon ve bilgisayarları ele geçirip karşılığında fidye istiyorlar."