Bismil'e vizyon katan millet bahçesi

Bismil Belediyesi ilçeye vizyon katacak projelere imza atıyor. Dicle Mahallesi'nde açılışı için gün sayılan Bismil Millet Bahçesi, ilçeye renk katacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 81 ilde başlatılan Millet Bahçeleri projesi ile vatandaşlara toprağa ve doğal yaşam alanlarına yaklaşma imkânı sağlıyor. Yeni projelerle Bismil'de ilkler gerçekleştiriliyor. Diyarbakır'ın birçok ilçesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi projesinde; en büyük alana sahip olan Bismil Millet Bahçesi, 185 bin metrekare alana üzerinde inşa edilerek Bismil'in sahip olduğu doğal yeşil alanların güzelliğini ortaya çıkardı.

GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTI

Millet Bahçesi içerisinde; mesire alanları, çocuk oyun alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet parkuru, macera parkı, yürüyüş yolları ile vatandaşların rahatça vakit geçirebilecekleri alanları barındırıyor. Millet Bahçesi için çalışmaların sonuna gelindiğinin müjdesini veren Bismil Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, "Millet Bahçesi ile ilçemizin güzelliğine güzellik kattık. Vatandaşlarımız aileleri ile birlikte güzel zaman geçirebilecekleri bir mekân haline getirdik. Millet Bahçesi adeta ilçemizin akciğeri oldu. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

PROJELERE SIKI DENETİM

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genclikspor Daire Başkanı Mehmet Kesen, Bismil Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aykol ve beraberindeki heyetle çalışmaların sürdüğü alanlarda incelemelerde bulundu. Gençlik Merkezi Yatılı Kız Kuran Kursu, Millet Bahçesi ve Bilgi Evini ziyaret eden zengince yetkililerinden bilgi aldı. Zengince, "Bismil gibi güzel bir ilçede göreve başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Devam eden projelerimizi denetledik. Bismil halkı için kaymakamlık ve belediye olarak ilçenin sorunlarını tespit edip bu sorunları gidermek için gece gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu.

BEBEĞİM HOŞ GELDİN

Bismil Belediyesi, ilçede dünyaya gelen bebekleri, güzel bir sürprizle karşılıyor. Belediye ekipleri, yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ederek 'Ailemize Bebeğim Hoş Geldin Destek Paketi' hediye ediyor. Destek paketi almak isteyen aileler Bismil Belediyesi web sitesi üzerinden form doldurarak başvuruda bulunuyor.

20 BİN METREKARE BAZALT KALDIRIM

Bismil Belediyesi, 15. Cadde, Diyar Caddesi ve diğer merkez sokaklarının da aralarında bulunduğu noktalarda geniş kapsamlı kaldırım çalışması gerçekleştiriyor. Birçok noktada çalışma yapan Bismil Belediyesi, 2021 yılında 530 bin metrekare kilitli parke çalışmasının yanında 20 bin metrekare bazalt kaldırım döşendi.

60 KÖYDE PARK SEVİNCİ

Bismil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçede güven arz etmeyen, çocuk oyun gruplarını yeni nesil oyun grupları ile değiştiriyor. Belediye, proje kapsamınd 60 kırsal mahallenin çocuklarını park oyun grubuna kavuşturacak.

İLK FİDAN KAYMAKAM ZENGİNCE'DEN

Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde olduğu gibi Bismil'de de fidan dikimi yapıldı. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince ilk fidanı elleriyle dikti. Kaymakam Zengince'ye, kurum amirleri, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Akyol ve Belediye birim müdürleri eşlik etti. Bin 115 adet ağaç ve 9 bin adet çalı fidanı dikildi.

'SİHİRLİ ANAHTAR' BİSMİL'İ BÜYÜLEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Bismil, köşe bucak sanata doyacak. Bu kapsamında 'Dünden Bugüne Diyarbakır Fotoğraf Sergisi', sokaklarda gezen bando takımı ve 'Sihirli Anahtar' adlı çocuk tiyatrosuyla Bismilliler sanat ve eğlencenin zirvesi yaşadı.

UNUTULMAZ BİR GÜN

Birgül Yeşiloğlu Güler'in yazdığı Erdal Ayna'nın yönetmenliğini yaptığı 'Sihirli Anahtar' adlı çocuk tiyatrosu Bismil ilçe otogarında iki ayrı seans halinde ilgiyle izlendi. Alanı tamamen dolduran çocuklar ve aileleri oyunda keyifli dakikalar geçirdi. 'Sihirli Anahtar' adlı çocuk tiyatrosunu sahneleyen Bismil Belediyesi, minik sanatseverlere uzun yıllar unutamayacakları bir gün yaşattı. Sahne ve dekor uygulamalarıyla görsel şovlar sunan oyunlar, eğitici unsurlarıyla birlikte Bismilli çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

DİCLE NEHRİ TEMİZ KALACAK

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bismil'de hayata geçirdiği atık su arıtma tesisi günlük 12.453 metreküp kapasiteyle hizmet verecek. Tesis tamamlandığında Bismil'de atık sular deşarj edilerek Dicle Nehri'nin kirlenmesinin önüne geçilecek. İki yıl sonra tamamlanması hedeflenen proje 93 milyon liraya mal olacak.

EBA DESTEK NOKTALARI ARTIYOR

Bismil'de bulunan internet kafeler EBA destek noktalarına dönüştürülüyor. EBA destek noktalarının sayısı artırılarak pandemi sürecinde yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerin uzaktan eğitim imkanlarına kolay ulaşabilmesi hedefleniyor.

ÇİLEK OKULU İLE KADINLAR ÜRETİME KATILIYOR

Dicle Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında 5 bin 700 metrekare alan üzerine çilek fidesi dikimi yapılarak 'Çilekçilik Okulu' projesi hayata geçirildi. Projeyle SS. Bismil Kadın Girişimi ve Üretimi kooperatifine üye olan kadınlara çilek üretimi eğitimi verilerek kadınların yetiştirdikleri çilekleri kooperatif mutfağında işleyerek satmaları hedefleniyor. Çilek ve çörek otu bahçesinin yanı sıra bu sefer gelir ailelere gider belediye ait olmak üzere 17 aileye sebze tarlası tahsis edildi. Aileler belediyenin ziraat mühendisleri tarafından eğitilerek aynı zamanda bir meslek sahibi oluyor. Ziraat mühendisleri kontrolünde ekilen domates, biber, patlıcan gibi ürünlerden hasat sonunda elde edilecek gelir geri ödemesiz bir şekilde ailelere verilecek.

ÇOCUKLARI OKUTACAĞIM

Kooperatif üyesi olan 4 çocuk annesi Kader Fidan, elde edilecek gelirle çocuklarını okutacağını vurgulayarak, "Burada tarla ekiyoruz. Kaymakam Bey tahsis etti. Allah ondan razı olsun. 4 çocuğum var. Maddi durumum olmadığı için onları okutamıyordum. Tarlayı ekip para kazanacağım ve çocuklarımı okutacağım" diye konuştu.

ARAÇ FİLOSU GENİŞLİYOR

Bismil Belediyesi, araç filosunu genişletti. Filoya1 adet arazöz sulama kamyonu 4 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı 1 adet kepçe 3 adet doblo hizmet aracı ekledi.