Bismil’de artık eğitim konuşuluyor 

Bismil Belediyesi, düzenlediği eğitim konferanslarıyla uzmanları, yazarları öğrenci ve eğitimcilerle bir araya getiriyor.

Veysel KOÇ 

Diyarbakır'ın Bismil ilçe Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Turgay Gülenç HDP döneminde terör örgütüne aktarılan imkanları şimdi halka ve eğitime aktarıyor. Bu çerçevede ilçede eğitim konferansları düzenleniyor.  Kaymakam Gülenç, gerek kaymakamlık, gerekse de belediyenin imkanlarını ellerinden gelenin en iyisi olacak şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyleyerek,"Bismil'de artık terör konuşulmuyor.

EN ÖNEMLİ HEDEF EĞİTİM 

En önemli hedeflerimizinden biriside eğitim. Bu yolda önemli çalışmalara yapıyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını da alıyoruz. Bu güzel programların hazırlanmasında emeği olan değerli hemşerimiz Necat Gülseven'e teşekkür ediyorum" dedi.  Eğitim Uzmanı Abbas Güçlü de eğitimsiz olarak kimsenin zirveye tırmanamayacağını belirterek, ”Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitim olacaktır. Eğitim seviyesi, bilim seviyesi en iyi olan ülkeler, aynı zamanda en refah demokratik ülkelerdir" dedi.