BirGün'den PKK'ya özür, muhabire uzaklaştırma!

Geçtiğimiz hafta BirGün gazetesinin haftasonu ekinde yayımlanan Özlem Özdemir’in, yazar Mine Kırıkkanat ile röportajı sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

1

Mine Kırıkkanat gazetenin Pazar ekine verdiği röportajda Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in ölümünden yola çıkarak yazdığı ‘Hiç Kimse’yi adlı kitabını anlatmış; örgüt içinde "Sara" kod adıyla bilinen, PKK'nın kurucu isimlerinden Sakine Cansız da dahil bütün kadınların PKK içinde ezildiğini belirterek, örgüt içerisinde erkeklerin kadınlara "parya" muamelesi yaptığını söylemişti. Mine Kırıkkanat'ın bu ifadeleri üzerine muhabir Özlem Özdemir Kırıkkanat’a ‘Kadınlar mal gibi yani’ sorusunu yöneltmişti.

BirGün GAZETESİ OKUYUCULARDAN ÖZÜR DİLEDİ

BirGün gazetesi sosyal medyada gelen tepkiler üzerine söyleşide geçen ‘mal gibi’ ifadesi nedeniyle okurlarından özür dilemiş ve söyleşinin ilgili bölümlerinde değişiklik yapmıştı. Röportajı gerçekleştiren Özlem Özdemir hakkındaki kararın ise yayın kurulu tarafından verileceği açıklanmıştı.

ÖZDEMİR KARARI TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Özlem Özdemir kişisel Twitter hesabından kararı şu ifadelerle duyurdu: "Birgün gazetesi yönetim kuruluyla yaptığımız görüşme sonunda; gazetedeki söyleşilerime belirsiz süreyle ara verilmesinin uygun olduğu tarafıma bildirilmiş olup, bir süre sonra tekrar değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir".